Tajná Nokia 700 zeta: první oficiální fotografie (aktualizováno)

Nokia nedávno uvedla, že hodlá představit velké množství novinek s operačním systémem Symbian. Jak můžeme vidět, své předsevzetí začíná plnit do puntíku. Na internetu se objevily nové snímky připravované Nokie 700 zeta s nejnovější verzí Symbianu Belle.

Aktualizováno 22.7.2011

Po internetu kolují další střípky signalizující příchod nových Nokií. Jako nadlidský úkol se však jeví rozpoznání jednotlivých modelů. Pokud si situaci shrneme, čeká nás zřejmě příchod čtyř nových Nokií s operačním systém Symbian Belle a 1GHz procesorem. Půjde o modely 500, 600 (RM-701), 700 (RM-670) a 701 (RM-774). Model 700 (RM-670) by mě nést název Helen, 701 (RM-774) by se měl jmenovat Zeta. Aby však situace byla ještě zamotanější, může se model 700 (RM-670) Helen jmenovat jednoduše N5. O údajné Nokii N5 jsme vás již dříve informovali.

Více informací se prozatím ví jen o modelu 700 (RM-670) Helen nebo N5 a o modelu 701 (RM-774) Zeta. Společnou vlastností bude 1GHz procesor. Nokia 700 by dále měla nabídnout 3,5 palcový ClearBlack displej a 8 megapixelový fotoaparát. Hovoří se o ní jako o nástupkyni současné C7. Nokia 701 by měla být vybavena 3,2 palcovým AMOLED displejem a technologií NFC. Uchvátit by měla také extrémně tenkým tělem.

Chystané modely vypadají opravdu zajímavě, nicméně by neškodilo, dát jim nějaké smysluplnější a hlavně stálé názvy. Zatím je totiž v tajných novinkách pořádný chaos. Doufejme, že se již brzy dočkáme odtajnění první symbianové Nokie s 1GHz procesorem.

Přečtěte si také: Tajná Nokia N5: střední třída s novým Symbianem Belle?

Aktualizováno 6.7.2011 - oficiální fotografie

Nokii na internet unikla dvojice oficiálních fotografií modelu 700. Zařízení se shoduje s tím, které jsme měli možnost vidět nedávno na špionážních fotografiích. Na displeji je vidět opět Symbian Belle. Spekuluje se o představení na podzimním Nokia World v říjnu. Pravděpodobně však bude novinka představena už dříve.

Původní informace z 29.6.2011

Nokia 700 zeta přichází pod záštitou nové verze operačního systému Symbian Belle, na tuto verzi si majitelé stávajících zařízení s novým Symbianem ještě nějakou tu dobu počkají. Otazník visí nad použitým procesorem. Zejména o taktu se vedou vášnivé diskuze. Spekuluje se totiž o faktu, že by tato novinka mohla nabídnout 1GHz procesor a stala by se tak nejvýkonějším telefonem se Symbianem. Dotykový displej nabídne rozlišení nHD 360 x 640 zabalené do úhlopříčky 3,2", typ zobrazovače je AMOLED.

Nokia 700 zeta

Na zadní straně můžeme vidět fotoaparát s rozlišením 5 MPx a LED diodou, nikde nevidíme zmínku o autofocusu. Novinka obsahuje čip NFC jehož potenciál teprve čeká na své objevení. Novinka atakuje vysoké pozice se svými datovými technologiemi. Nabízí Wi-Fi b/g/n nebo přítomnost nástaveb HSDPA 10,2 Mbps (14,4 Mbps) a HSUPA 5,76 Mbps. Více informací zatím není k dispozici. Kdy se novinky dočkáme? Spekulovat můžeme o podzimu letošního roku.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Siriand
Trochu mi připomíná ty staré koncepty na Nokie s WP7, jinak vypadá moc pěkně, tedy až na spodní tlačítka, připadají mi hodně vzdálená od displeje. Ale jinak moc pěkný kousek.
vojtakr
Ze zadního pohledu mi tento telefon připomína Nokii X3-02 T&T. Jinak chtěl bych opravit chybný údaj: qHD rozlišení je: 960x540, ale vy jste ho uvedli jako 360x640, což je klasické rozlišení mobilů od Nokie a ne čtvrtinové HD.
Tomáš
Škoda že nokia neviužila toho místa mezi displejem a tlačítky,ale jinak moc pěkný kousek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze