Nové Nokie N8 a C7 se již prodávají se Symbianem Anna

12

Nokia prostřednictvím sociální sítě twitter oznámila, že od 1.7 jsou modely C7 a N8 distribuovány s novější verzí operačního systému Symbian Anna. Majitelé stávajících zařízení se však bohužel dočkají uvolnění aktualizace až v posledním týdnu měsíce srpna.

Obě nové Nokie jsou velice populární. Nokia C7 vsází především na elegantní vzhled. Nabídne dotykový displej 3,5" AMOLED s rozlišením 360 x 640 bodů. Nechybí 8 Mpx fotoaparát, jenž je ale limitovaný absencí autofocusu. V další výbavě zaujme interní 8 GB paměť nebo kompletní datová výbava s Wi-Fi b/g/n.

Nokia C7 - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Recenze Nokia C7: recenze stříbrné krásky

Nokia N8 má mnohem vyšší ambice, vypovídá o tom špičkový fotoaparát o rozlišení 12 Mpx s obřím čipem 1/1,83", xenonovým bleskem a autofocusem. Paměťové prostory nabídnou kapacitu 16 GB, hudební oblast se chlubí technologií Dolby Music, která okoření hudební prožitek při výstupu na LCD díky přítomnost HDMI konektoru.

Nokia N8 - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Recenze Nokia N8: zahoďte netbooky! (recenze)

Ohledně již horečně očekávané aktualizace Anna. Ta byla neoficiálně avizována již v uplynulém roce. K oficiálnímu představení došlo v dubnu letošního roku.

QWERTY klávesnice, vylepšení prostředí, nový internetový prohlížeč - to je Anna
TIP: Čtěte Vyzkoušeli jsme nový Symbian Anna: video a první dojmy

Anna přináší kromě nového internetového prohlížeče i optimalizované prostředí e-mailového klienta, graficky líbivější uživatelské prostředí nebo QWERTY klávesnici v portrét režimu. Samozřejmě změn je mnohem více. Nokia N8 navíc dostane i vylepšení v oblasti fotoaparátu. Videonahrávky v HD rozlišení budou mít nově snímkovací frekvenci 30 snímků za vteřinu a co je důležitější, tak i kontinuální zaostřování během jejich nahrávání. Operační systém Symbian Anna bude distribuován ve všech nových prodejních baleních Nokií C7 a N8, a to již v prvním týdnu měsíce července.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
malý děcko
Já chci N8 s Androidem! Búúúúúú
hujer
nechápu, proč nokia tak oddaluje aktualizaci stávajících modelů, přece si nemyslí, že současní majitelé budou znovu kupovat stejný telefon, aby měli aktualizaci dřív. nedává to smysl
majeje
Prajem pekný deň, na úvod musím pochváliť celú redakciu tohto webu za konštantné udržiavanie vysokej odbornej kvality všetkých recenzii a člankov. Čo sa týka nokie n8 zaujímalo by ma, či nové n8 budú dodávané s annou aj na slovenský trh od 1.7 a či je nejaká možnosť ako zistiť napr. na krabici, že práve táto nokia n8 už disponuje od výroby annou. Pekne ďakujem a prajem čo najviac spokojných čitateľov :)
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý den, velice si vážíme vaší pochvaly a děkujeme za ni. Co se týče distribuce zařízení s Annou. Závisí to na více faktorech, jedním z nich je například skladová dostupnost. Nejjistější způsob jak zjistit, že nová zařízení jsou již s Annou je ta možnost, že při koupi daného zařízení si jej můžete nechat předvést prodavačem případně osobně vyzkoušet na prodejně. Na krabici bohužel žádná zmínka o přítomnosti softwaru není. Jinak první zařízení s Annou se objeví ve značkových prodejnách Nokia, případně prodejnách provozovaných samotnými distributory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze