Netflix plánuje přizpůsobit obsah vlastních pořadů pro mobilní zařízení

Netflix je oblíbený po celém světě díky své bohaté nabídce vlastních pořadů, prozatím je však obsah koncipován ve stejné podobě pro všechna zařízení – televize, notebooky, tablety a samozřejmě i mobilní telefony. Cíl Netflixu pro dalších pár let je takový, že obsah vlastních pořadů přizpůsobí i pro malé displeje mobilních telefonů.

Pokud máte předplacený Netflix, můžete se spolehnout na bohatou nabídku pořadů, filmů a seriálů. Samozřejmě, že z největší nabídky se mohou těšit uživatelé v USA, i u nás však Netflix již nějakou dobu funguje. Aktuálně je zcela jedno, jestli pořady Netflixu sledujete na televizi, tabletu, notebooku nebo mobilním telefonu, obsah je vždy stejný, liší se jen velikost úhlopříčky daného zařízení.

TIP: Po Netflixu začal v ČR nově působit také Amazon Prime Video

Netflix

Netflix se s tímto stylem nechce smířit a pro dalších pár let by rád uzpůsobil vlastní pořady i pro menší displeje mobilních telefonů. V praxi by to vypadalo tak, že kromě standardních kamer by byly při natáčení přítomny i kamery, které by snímaly záznam, jenž by byl následně dostupný pouze pro mobilní telefony s menším displejem. Ve výsledku by byly závěry detailnější, z větší blízkosti, případně by nabízely větší text různých cedulí a popisků, které by se v pořadu objevovaly. Samozřejmostí je také podpora Dolby Vision režimu, který aktuálně nabídne pouze LG G6 a Xperia XZ Premium.

Zástupci Netflixu evidují zhruba 25% nárůst uživatelů, kteří pořady konzumují právě skrze mobilní telefony, největší část tvoří rozvíjející se trhy, jako je například Indie. Do budoucna toto číslo bude samozřejmě růst a s tím by se měl zkvalitňovat také obsah.

Stáhnout Netflix

Google Play App Store Microsoft Store

Zdroje: techspot.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze