Netflix nenaplňuje cíle, zdražení odrazuje zákazníky

6

Netflixu se nedaří tak, jak předpokládal. Důvody jsou celkem nasnadě – zdražení pro všechny a slabší nabídka, která se navíc postupně ztenčuje. I když nových zákazníků přibývá, jejich počet neroste dle původních odhadů, někteří si navíc svá předplatné ruší. Akcie Netflixu se v závislosti na těchto změnách pomalu propadají.

Netflix pravděpodobně zná každý fanoušek streamovacích služeb videoobsahu. Již několik let dominuje co se počtu předplatitelských účtů týká a o to zajímavější jsou aktuální zprávy. Netflixu se totiž nepodařilo naplnit odhady ohledně nových uživatelů. Důvod je vcelku jasný – zdražení. Původně se za předplatné účtoval poplatek 7,99 dolarů, po vypršení smlouvy poplatek pro většinu klientů vzroste na 9,99 dolarů, což není úplně málo. Zákazníci mají aktuálně na výběr ze dvou možností. Buď s vyšší cenou budou souhlasit a nic dalšího se pro ně nezmění, nebo za původní poplatek 7,99 dolarů přijdou o možnost streamování HD obsahu.

Nepřehlédněte:

Netflix

Dalším problémovým faktorem je to, že nově pokrývané oblasti se ani zdaleka nemohou pyšnit tak rozsáhlou nabídkou, jako je tomu na domácím americkém trhu. Navíc i zde se obsah citelně ztenčuje, společnost se chce více soustředit na vlastní tvorbu. Reakce na zvýšení ceny byla vcelku pochopitelná, někteří stávající zákazníci předplatné zrušili a noví si založení předplatného rozmysleli. Výsledkem je zhruba o 750 000 nových zákazníků méně, než společnost předpokládala. Tyto faktory způsobily jak zpomalení nárůstu nových uživatelů, tak propad akcií společnosti.

Doplníme, že v České republice Netflix funguje od ledna letošního roku a zákazník si může vybrat ze tří možností. Předplatné Basic vyjde na 7,99 EUR (216 Kč) a neumožní streamovat HD video. Za 9,99 EUR (270 Kč) se zpřístupní HD obsah a streamovat můžete současně na dvou zařízeních. Prémiové předplatné vyjde na 11,99 EUR (324 Kč), zpřístupní UHD obsah a současně se můžete dívat až na čtyřech zařízeních. Ceny pro Českou republiku se nemění.

Stáhnout Netflix

Google Play App Store Microsoft Store

Zdroje: independent.co, netflix.com

Diskuze ke článku
neplatič
Pay televizi si možná pořídím až bude poskytovatel platit mně, jako kompenzaci za ztrátu času, jinak za televizi nezaplatím ani korunu, ani €
ANO
Manazerska matematika - mame stale min obsahu, navic stoji uplne za hovno, zakaznici utikaji ..... no tak zdrazime:)
Pepan
No ja nevím jestli je to zdražení, nebo jejich agresivní blokování VPN. Ten dolar navíc mě naštval trochu, ale že už nemohu (tedy bez složitého nastavování) na US verzi, to mě nakrkli hodně (bo na české to je jak u snědeného krámu)
Hexagon
Podobne sluzby nemaju sancu pokial nebude k dispozicii poriadny obsah,ktory by sa dal pozerat a duplom nie,ked bude aj u nas v CZ/SK cisto v anglictine,viem si predstavit,ze by dakomu stacili len titulky,ale ani tie nie su.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze