Netflix přinese HDR videa, režim druhé obrazovky a omezovač dat

Netflix se na soukromé akci poblíž konání veletrhu v Barceloně zmínil o novinkách, které se ve videoslužbě mají objevit. Největší změny se mají týkat možnosti omezení dat. Objeví se také možnost druhé obrazovky a některá videa mají být k dispozici v HDR.

Není to tak dávno, kdy populární americký poskytovatel streamovaných videí dorazil i do České republiky. Nyní se na soukromé akci poblíž konání MWC 2016 vyjádřil pro web Pocket-lint k chystaným novinkám. Největším skokem je možnost druhé obrazovky pro mobilní telefony a tablety. To umožní na velké obrazovce sledovat video a na malé následně doplňující informace k filmu či hercům. Nejprve bude tato možnost poskytnuta uživatelům Androidu a Chromecastu. Na iOS a další systémy přijde tato možnost později.

TIP: Netflix zavítal i do České republiky. Jaké jsou ceny a podmínky?

Netflix

Další velkou novinkou je omezovač dat, který se objeví pro Android a iOS. V nastavení budete mít rovněž možnost zapnout omezovač, který vypočítá nejlepší šířku pásma a sníží rozlišení pod Full HD. V okamžiku zapnutí tohoto režimu tedy nebude bráno v úvahu rozlišení displeje daného zařízení. Uživatel nebude moci určit ani přesnou kvalitu. Vše bude zaměřeno na úsporu dat. Poslední novinkou je přehrávání HDR videí, a to u vybraných filmů a sérií.

Stáhnout Netflix

Google Play App Store Microsoft Store

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze