Neomezený LTE internet pod 500 korun? Ano, ale jen pro domácnosti

12

O2 do své nabídky zařadilo internetový tarif pro domácnosti s označením O2 Optimal Air Fix. Díky tomuto tarifu můžete za 499 Kč měsíčně neomezeně surfovat skrze LTE rychlostí až 20 Mb/s. Podmínkou je, že internet využijete namísto pevného připojení, využití ve smartphonech tedy nepřipadá v úvahu.

O2 do své nabídky zařadilo nový internetový tarif s označením O2 Optimal Air Fix za 499 Kč měsíčně při úvazku na dva roky. V případě, že vlastníte také tarif Free, náleží vám sleva 100 Kč, dostat se tedy můžete na hranici 399 Kč (samozřejmě za podmínky, že vůči operátorovi nemáte žádné závazky po splatnosti). Bez úvazku tarif vyjde na 757 Kč měsíčně.

TIP: O2 opět zvýšilo čistý zisk, zastřešuje téměř 5 milionů zákazníků

Co je na tarifu opravdu výjimečného, je fakt, že za danou částku měsíčně můžete surfovat skrze LTE bez omezení přenesených dat rychlostí 20/2 Mb/s (běžně 16/1,6 Mb/s). Tarif Optimal Air Fix nemá žádné omezení, co se přenesených dat týká, takže je skvělou alternativou k tarifu Optimal Air, který nabízel přenesení maximálně 30 GB dat.

Obrázek z Twitteru

Tím ovšem výhody končí, tarif lze totiž použít jen jako náhradu za pevný internet, nelze se s ním nikam přesouvat, čímž odpadá možnost využívat tarif například na SIM kartě v mobilním telefonu nebo tabletu. O2 sice v podmínkách (alespoň prozatím) neupřesňuje, skrze jaká zařízení můžete internet po domácnosti šířit, nabízí však možnost zakoupení modemu Zyxel LTE 4506, nebo TP-LINK Archer MR200. Mírnou výhodou je fakt, že pokud si s tarifem modem objednáte, máte možnost službu do 30 dní od aktivace vypovědět, a to bez udělení smluvní pokuty. Aktivace SIM karty vyjde na 99 Kč.

Internet

O2 si je vědomo toho, že tarif může velmi lákat pro použití v mobilních telefonech, proto přímo v podmínkách zakazuje možnost stěhování modemu z místa na místo. Povolené tedy nebude ani přenášení modemu například z domova na chatu, internet bude možné používat pouze na adrese uvedení ve smlouvě, tedy ve vašem místě bydliště.

O2 LTE internet na doma Optimal Air Optimal Air Fix
Maximální rychlost 20/2 Mb/s 20/2 Mb/s
Limit přenesených dat 30 GB bez omezení
Možné využít ve smartphonu ne ne
Možnost přenášení ano ne
Cena s úvazkem a tarifem Free 399 Kč 399 Kč
Cena s úvazkem 499 Kč 499 Kč
Cena bez úvazku 749 Kč 757 Kč

Proč O2 nedokáže připravit podobnou nabídku i pro mobilní telefony? Odpověď může být vcelku jednoduchá, aktuálně neexistuje dostatečná konkurence na poli mobilního připojení, naopak v oblasti pevného internetu je konkurence více než rozsáhlá. Podrobné informace o novém internetovém tarifu naleznete v ceníku společnosti O2, na stránkách novou službu O2 (prozatím) neproklamuje. Pokud máte o službu zájem, stačí kontaktovat linku operátora. Pokud ve vaší lokalitě nebude dostatečně rychlá xDSL síť, jako alternativu nabídne právě O2 Optimal Air Fix.

Zdroje: o2.cz

Diskuze ke článku
Petr
Je to opravdu bez omezení? Doma mám jen ADSL, které jede opravdu pomaličku (vzdálenost od ústředny), takže bych to tím nahradil, cena je stejná. I když ono se možná vyplatí počkat do léta, jestli s cenami nezahýbe "konec" roamingu, případně nedostanou operátoři příkazem zlevnit na základě populistického politického nařízení před volbami.
Petr
To je od o2 výsměch, takhle předražený domácí internet s nic moc rychlostí
Nedos
Každej loupežník, má svý podmínky :-)
dave
Zloději :-D všichni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze