Nejstahovanější neherní aplikace? V srpnu to byl TikTok

Nejstahovanější neherní aplikace? V srpnu to byl TikTok
Fotografie: @konkarampelas
  • TikTik je nejstahovanější v obchodě Google Play i AppStore
  • Aktuálně se chlubí 689 milióny aktivních uživatelů měsíčně

Svět sociálních sítí začíná čím dál více ovlivňovat čínská aplikace TikTok, která se veze na vlně obrovské popularity napříč celým světem. Pokud ji už sami nepoužíváte, mohli jste o ni v posledních týdnech slyšet zejména v souvislosti s možným zákazem na trhu v USA. Důvodem má být napojení mateřské společnosti ByteDance na komunistickou čínskou vládu a možné předávání citlivých uživatelských dat.

Nejstahovanější neherní aplikace v srpnu 2020

Uživatele tento spor vzešlý od amerického prezidenta Donalda Trumpa však nechává zatím zcela chladnými. Svědčí o tom statistiky sensortower.com. Dle nich se TikTok v srpnu stal celosvětově vůbec nejstahovanější neherní aplikací. Řečí čísel šlo v srpnu o 63,3 miliónu instalací do chytrých telefonů. Meziročně se jedná o 1,6% nárůst. Nejvíce se v srpnu TikToku dařilo v Indonésii, která se podílela 11 % na celkovém počtu stažení, a Brazílii s 9 %.

Nejstahovanější neherní aplikace v srpnu 2020

Celkově Google Play Store AppStore
1. TikTok 1. TikTok 1. TikTok
2. ZOOM 2. ZOOM 2. Snack Video
3. Facebook 3. YouTube 3. Facebook
4. Instagram 4. Instagram 4. Google Meet
5. WhatsApp 5. WhatsApp 5. ZOOM
6. Google Meet 6. Facebook 6. Instagram
7. Snack Video 7. Messenger 7. WhatsApp
8. Messenger 8. Gmail 8. Messenger
9. Snapchat 9. Google Maps 9. Snapchat
10. Telegram 10. Netflix 10. MX TakaTak

Pro TikTok jde o skvělá čísla, a to především na zmíněných trzích. Doposud se totiž nejvíce prosazoval v Indii, Turecku a USA. Jasně se ukazuje, že jeho popularita není ohraničena na konkrétní trhy, právě díky tomu mu zatím nijak neubližuje probíhající kauza. Nejde jen o nejistotu v USA, ale také o zákaz v Indii. Po celém světě aplikaci TikTok aktivně každý měsíc využívá 689 miliónů uživatelů. Pakliže by se TikToku podařilo vymanit z aktuálních problémů, má jednoznačně našlápnuto stát se aplikací s miliardovou uživatelskou základnou.

Na dalších pozicích žebříčku nejstahovanějších neherních aplikací se umístil Zoom. Dále už vidíme jasnou dominanci Facebooku a jeho různých aplikací, díky čemuž je zcela zřejmé, proč hodlá americká společnost čím dál více prosazovat Instagram. Právě ten je aktuálně největší konkurencí TikToku, především po nasazení nové funkce Reels s krátkými videi.

Stáhnout TikTok

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze