Roste YouTube konkurent? TikTok testuje až 60minutová videa

1
Roste YouTube konkurent? TikTok testuje až 60minutová videa
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Doposud je standardem pouze 10 minut
  • V testovací fázi jsou dlouhá videa zpřístupněna jen několika uživatelům

Konzumace videí na mobilních telefonech je dnes populární a velmi častá. Dalo by se říci, že dominanci má YouTube, avšak na mobilu fungují nejlépe videa na výšku. V jejich případě se daří zejména Instagramu a TikToku. A právě druhá jmenovaná aplikace má rozhodně velmi ambiciózní plány. Zatímco ještě donedávna hrála prim krátká videa, trend se zřejmě pomalu obrací a TikTok na to hodlá reagovat.

Jak informuje Matt Navarra, TikTok spustil testování dlouhých videí o maximální délce 60 minut. Tímto krokem by TikTok dokázal hravě konkurovat i YouTube, protože by autoři videí nebyli takřka limitováni. Do 1 hodiny se vměstnají již i delší tutoriály či podcasty. Současně je to i dostatečně dlouhá doba, aby se na TikToku mohly teoreticky objevovat i televizní pořady.

Post by @mattnavarra
View on Threads

V současné době je možné na TikTok nahrávat videa o maximální délce 10 minut. Společnost šestkrát delší videa prozatím testuje na menší skupině uživatelů.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
A to je důvod proč se USA boji tiktoku ne kvůli bezpečnosti atd ale kvůli tomu že je to velký konkurent, nebýt toho tiktoku nevznikl by shorts a teď bude zase opak a tiktok nabídne delší videa což bude pro YouTube větší konkurence než nyní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze