Nejrozšířenější Windows Phone na světě je Nokia Lumia 520

10

Levné telefony se prodávají nejlépe. Toto tvrzení dostává další důkaz na operačním systému Windows Phone. Radovat se z toho může finská Nokia, neboť světově nejprodávanějším modelem se systémem od Microsoftu je aktuálně levná Lumia 520.

Finský výrobce se po přechodu na operační systém Windows Phone stále nemůže zcela vzpamatovat. Zdá se však, že by se mohlo opět blýskat na lepší časy. Klíčem k úspěchu se stávají levné Lumie. Statistika ukončená 10. července totiž ukazuje, že celosvětově nejprodávanějším modelem se systémem Windows Phone je Nokia Lumia 520, tedy vůbec nejlevnější zástupce s novou verzí Windows Phone 8. Například v České republice se prodává za cenu, která jen lehce převyšuje 4 000 Kč. Aktuálně Lumia 520 drží podíl 13,3% a odsunula na druhou příčku Lumii 920.

Přečtěte si: Recenze Nokia Lumia 520 – Nejnižší Lumia s řadou kompromisů

Prodeje telefonů s Windows Phone 8 (celosvětově)

V levných telefonech má tedy Windows Phone velký potenciál k růstu a nezbývá než doufat, že takových modelů přibude. Prozatím totiž mezi nejlevnějšími chytrými telefony zcela dominuje Android. Kromě statistky nejprodávanějšího modelu se můžeme podívat také na podíl Windows Phone 7 a Windows Phone 8. Ten činí 61% ve prospěch novější verze a "mobilní sedmičky" už pomalu odcházejí. Z dalších grafů společnosti Adduplex stojí za vypíchnutí podíl jednotlivých výrobců telefonů s Windows Phone 8. Zde absolutně vládne Nokia s podílem přes 85% a na druhé HTC zbylo pouze 11%. Zbylá 4% si rozděluje Samsung a Huawei.

Zdroje: wpcentral.com, phonearena.com, wmpoweruser.com, blog.adduplex.com

Diskuze ke článku
jaroslav
Chtělo by to prodat taky ty dražší modely, aby měla Nokia větší zisky a mohla vyrábět hezčí a lepší mobily pro nás. :-)
klasa
WP zije len z lowendov
Yegor
Ale, buznička se probudila
IQLogic
To je zas diskusia ... "na úrovni" :)

Ešte by to chcelo konkrétne čísla v tých grafoch, nie len percentá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze