Nejnovější operační systém od Googlu využívá žalostně málo telefonů

12
Nejnovější operační systém od Googlu využívá žalostně málo telefonů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nejvíce zařízení s Androidem využívá verzi 11
  • Za rozšiřování Androidu 13 se největší měrou zasluhuje Samsung

Míra adopce nejnovějšího operačního systému je v případě Androidu tradičně podstatně nižší, než je tomu u iOS, přesto váš možná překvapí, kolik zařízení využívá aktuální Android 13. Podle informací dostupných na 9to5google.com běží nejnovější mobilní operační systém od Googlu na pouhých 5,2 % všech zařízení. Android 12 (včetně Androidu 12L pro ohebné smartphony s velkým displejem) pak využívá 18,9 %, zatímco Android 11 najdeme ve 24,4 % všech smartphonů a tabletů s Androidem, verzi 10 pak v 19,5 %.

Za rozšiřování Androidu 13 pak stojí především Samsung, který má na trhu velké množství modelů a distribuuje software relativně rychle, a to i na cenově dostupnější zařízení. Zbylí výrobci smartphonů s Androidem (snad jen s výjimkou Pixelů) by si tak měli vzít příklad z přístupu jihokorejského výrobce.

Diskuze ke článku
Tomáš Janovský
Tomáš Janovský
Mám Samsung S20 a S22, oba už dávno mají Android 13, dokonce S20 ho měl dřív. A protože S modely mají podporu 5 let včetně aktualizací, tak myslím, že to je velmi slušná podpora.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Naposledy upraveno: 19. 1. 2023 18:32
Článek mluví pravdu. Mám Samsung A 51 a Android 13. Čtrnáctku pravděpodobně nedostanu, ale co. Pak ještě si pamatuji, že velmi dobrou software podporu mělo Sony. Nevíte někdo jak je na tom teď?
Xwert Is
Xwert Is
To prečo Android stále po XY rokoch trpí týmto problémom je otázka na Google. Keby ich média otravovali otázkami a bombardovali určite by s tým začali niečo robiť.
(A nepíšte mi tu o tom ,že za to môže výrobca nie Google má páky na to aby to zabezpečil)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze