Maketa ukazuje, jak štíhlé bude tělo prvního skládacího Pixelu

Maketa ukazuje, jak štíhlé bude tělo prvního skládacího Pixelu
Fotografie: Google
  • Maketa slouží výrobcům pouzder
  • Lze si tak udělat přesnou představu o rozměrech
  • Zařízení by mělo být větší než současný Fold od Samsungu, ale tenčí

Kolem ohebného telefonu, pod který by se podepsal samotný Google, bylo jednu dobu celkem rušno, ale na sklonku předloňského roku byl odložen na neurčito, hlavně kvůli problémům s výrobou a dodavatelskými řetězci. Vývoj ale pokročil dál, minimálně do té fáze, že už je poměrně jasno o fyzickém těle zařízení. Alespoň to tvrdí youtuber Dave2D, kterému se do rukou dostala maketa samotného zařízení.

Ta se obvykle v předstihu zasílá výrobcům příslušenství, hlavně pak pouzder, aby mohli však zahájit veškeré procesy. Hlavně z toho důvodu má být maketa velmi rozměrově přesná. Můžeme si tak udělat představu o velikosti zařízení. Má být o něco širší než současný Samsung Galaxy Z Fold4, ale rekordní bude zejména jeho tloušťka: 5,7 mm je asi o půl milimetru méně, než má právě čtvrtá generace Foldu. Proto asi nikoho nepřekvapí, že výstupek pro fotoaparáty, který je designově shodný s posledními Pixely, je poměrně výrazný.

Youtuber dále spekuluje, že zařízení by mělo mít poměrně výrazné rámečky kolem displeje, čímž by se podařilo ušetřit na výrobních nákladech. Cena se i tak odhaduje na 1 799 dolarů, což by s českou daní bylo bezmála 50 tisíc korun. Zařízení by se mělo představit v druhé polovině roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze