Nejlepší fitness náramek

Nejlepší fitness náramek
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podívejte se na náš výběr nejlepších chytrých náramků
  • Mezi zástupci najdeme výrobce Xiaomi, Fitbit a Huawei


Chytré náramky mohou být zajímavou alternativou k chytrým hodinkám. Nejvíce pravděpodobně zaujmou ty, kteří chtějí ušetřit, nevyžadují přehršel funkcí a vystačí si se základními schopnostmi, jako je měření ušlé vzdálenosti či monitorování srdečního tepu. V našem výběru se zaměříme na několik zajímavých náramků, které jsou momentálně na trhu.

Vybíráme nejlepší fitness náramky!

Je však třeba jedním dechem dodat, že segment opravdu povedených chytrých náramků je poměrně chudý a mnoho výrobců se mu již nevěnuje. Jedním z důvodů může být fakt, že došlo k poklesu cen základních chytrých hodinek, které těží z větších displejů. Na stranu druhou, některé chytré náramky už připomínají spíše chytré hodinky.

Nejlepší fitness náramky

Xiaomi Smart Band 8


Je tomu teprve pár měsíců, kdy Xiaomi představilo svůj nejnovější chytrý náramek, tentokrát s označením Smart Band 8. Ten je přímým nástupcem modelu Smart Band 7, zcela beze změny je vzhled, nadále tak očekávejte oválný tvar s identickým 1,62" AMOLED displejem, který má rozlišení 192 × 460 pixelů a podporuje Always-On. Oproti minulé generaci však došlo ke zvýšení jasu z 500 na 600 nitů.

Xiaomi Smart Band 8 můžete pořídit zde.

Hmotnost náramku s přibaleným páskem je příjemných 27 gramů a zachována zůstala zvýšená odolnost proti vodě do 5 ATM. Samozřejmostí je sledování vašeho srdečního tepu a okysličení krve, stejně tak fází spánku. Výrobce mírně posílil baterii o 10 mAh na 190 mAh a chlubí se delší výdrží. Při středně náročném používání má jít o 16 dní, při zapnutém režimu Always-On o 6 dní. Verze s NFC se u nás bohužel zatím oficiálně neprodává.

Xiaomi Smart Band 7 NFC


Trápí vás, že Smart Band 8 nemá NFC a hledáte levnou alternativu? Pak tu máme Xiaomi Smart Band 7 NFC. Nabídne displej s úhlopříčkou 1,62", stále se jedná o AMOLED panel i s podporou Always-On. Displej je dobře čitelný i na přímém slunci, i přes mírně nižší jas.

Xiaomi Smart Band 7 NFC nabídne slušnou výdrž, bez Always-On se dostanete na necelý týden, s Always-On poté zhruba na 3 dny. Potěší, že prostředí je lokalizované do češtiny a náramek umí zobrazit notifikace prakticky z libovolné aplikace. Na notifikace bohužel nelze reagovat, což je však pochopitelné u náramku za zhruba 1 500 Kč. Za nás se jedná bez debat o jeden z nejuniverzálnějších náramků na tuzemském trhu.

Huawei Band 8


Huawei Band 8 zaujme především velkým displejem s úhlopříčkou 1,47", technologií AMOLED a rozlišením 194 × 368 pixelů. Nechybí ani Always-On. Potěší rychlým nabíjením, kdy již po 5 minutách na nabíječce vydrží dva dny používání, kompletně nabito budete mít za 45 minut. Na jedno nabití náramek vydrží déle než týden, s aktivovaným Always-On můžete počítat s poloviční výdrží.

Náramek dokáže sledovat tepovou frekvenci, stejně tak SpO2, tedy okysličení krve. Pokud dojde k nějakému výkyvu, náramek vás okamžitě upozorní. Bude se líbit především sportovcům, dokáže totiž měřit až 100 sportovních aktivit. Nechybí ani menstruační kalendář. Umí zobrazit i notifikace z různých aplikací, využít lze také přednastavených rychlých reakcí. Pořídíte jej za cenu okolo 1 500 Kč.

Fitbit Luxe


Pokud vaše přítelkyně či manželka odmítá chytré hodinky a většina běžných fitness náramků jí přijde nehezká, máme pro vás žhavý tip. Fitbit Luxe, který se pyšní luxusním designem i zpracováním. I když značka Fitbit jako taková v Česku končí, fungovat budou samozřejmě i nadále, navíc díky této skutečnosti můžete na nákupu výrazně ušetřit.

Fitbit Luxe poskytuje uživatelům širokou škálu funkcí pro zdraví a zdravý životní styl. Pomocí funkce Zdravotní metriky v aplikaci Fitbit pro chytré telefony lze sledovat potenciální příznaky nemocí, informace o dechové frekvenci, variabilitu srdečního tepu, klidovou tepovou frekvenci a brzy také teplotu povrchu těla a okysličení krve (SpO2). Nechybí ani funkce Google Fast Pair pro co nejjednodušší párování s telefonem.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze