Nejlepší fitness náramek

1
Nejlepší fitness náramek
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podívejte se na náš výběr nejlepších chytrých náramků
  • Mezi zástupci najdeme výrobce Xiaomi, Huawei a Samsung


Chytré náramky mohou být zajímavou alternativou k chytrým hodinkám. Nejvíce pravděpodobně zaujmou ty, kteří chtějí ušetřit, nevyžadují přehršel funkcí a vystačí si se základními schopnostmi, jako je měření ušlé vzdálenosti či monitorování srdečního tepu. V našem výběru se zaměříme na několik zajímavých náramků, které jsou momentálně na trhu.

Vybíráme nejlepší fitness náramky!

Je však třeba jedním dechem dodat, že segment opravdu povedených chytrých náramků je poměrně chudý a mnoho výrobců se mu již nevěnuje. Jedním z důvodů může být fakt, že došlo k poklesu cen základních chytrých hodinek, které těží z větších displejů. Na stranu druhou, některé chytré náramky už připomínají spíše chytré hodinky.

Nejlepší fitness náramky

Xiaomi Smart Band 8 Pro


Xiaomi Smart Band 8 Pro nabídne slušně velký displej s úhlopříčkou 1,74" a technologií AMOLED a velice jemným rozlišením 336 × 480 pixelů, samozřejmě nechybí Always-On. Potěší i výborný jas až 600 nitů. Xiaomi Smart Band 8 Pro ocení sportovci, protože dokáže měřit zhruba 150 sportovních aktivit. Výhodou je také přítomnost GPS, která je navíc velice přesná.

Důležité je rovněž zmínit, že systém náramku je pěkně svižný a má i dostatek funkcí. Jedná se například o možnost vyhledat telefon, používat stopky, budík či mít informace o událostech z kalendáře. Notifikace si pak lze v omezené míře prohlédnout. Xiaomi Smart Band 8 Pro disponuje baterií o kapacitě 289 mAh, která by dle výrobce měla zajistit až dvoutýdenní výdrž. V případě aktivovaného režimu AoD však počítejte spíše s výdrží okolo týdne. Náramek vás vyjde na zhruba 1 500 Kč.

Xiaomi Smart Band 8 a Smart Band 7 NFC


Kompaktnější Smart Band 8 je přímým nástupcem modelu Smart Band 7, zcela beze změny je vzhled, nadále tak očekávejte oválný tvar s identickým 1,62" AMOLED displejem, který má rozlišení 192 × 460 pixelů a podporuje Always-On. Oproti minulé generaci však došlo ke zvýšení jasu z 500 na 600 nitů.

Hmotnost náramku s přibaleným páskem je příjemných 27 gramů a zachována zůstala zvýšená odolnost proti vodě do 5 ATM. Samozřejmostí je sledování vašeho srdečního tepu a okysličení krve, stejně tak fází spánku. Výrobce mírně posílil baterii o 10 mAh na 190 mAh a chlubí se delší výdrží. Při středně náročném používání má jít o 16 dní, při zapnutém režimu Always-On o 6 dní. Verze s NFC se u nás bohužel zatím oficiálně neprodává.

Trápí vás, že Smart Band 8 nemá NFC a hledáte levnou alternativu? Pak tu máme Xiaomi Smart Band 7 NFC. Nabídne displej s úhlopříčkou 1,62", stále se jedná o AMOLED panel s podporou Always-On. Displej je dobře čitelný i na přímém slunci, i přes mírně nižší jas.

Xiaomi Smart Band 7 NFC nabídne slušnou výdrž, bez Always-On se dostanete na necelý týden, s Always-On zhruba na 3 dny. Potěší, že prostředí je lokalizované do češtiny a náramek umí zobrazit notifikace prakticky z libovolné aplikace. Na notifikace bohužel nelze reagovat, což je však pochopitelné u náramku za zhruba 1 500 Kč, který však pořídíte i pod 1 tisíc korun. Za nás se jedná bez debat o jeden z nejuniverzálnějších náramků na tuzemském trhu.

Huawei Band 9


Huawei Band 9 zaujme především velkým displejem s úhlopříčkou 1,47", technologií AMOLED a rozlišením 194 × 368 pixelů. Nechybí ani Always-On. Potěší rychlým nabíjením, kdy již po 5 minutách na nabíječce vydrží dva dny používání, kompletně nabito budete mít za 45 minut. Na jedno nabití náramek vydrží zhruba 9 dnů.

Náramek dokáže sledovat tepovou frekvenci, stejně tak SpO2, tedy okysličení krve. Pokud dojde k nějakému výkyvu, náramek vás okamžitě upozorní. Bude se líbit především sportovcům, dokáže totiž měřit několik desítek sportovních aktivit. Nechybí ani menstruační kalendář. Umí zobrazit také notifikace z různých aplikací, využít lze také přednastavených rychlých reakcí, které si připravíte v mobilní aplikaci. Pořídíte jej za cca 1 400 Kč.

Samsung Galaxy Fit3


I Samsung přispěchal s inovovaným fitness náramkem, který nese označení Galaxy Fit3. Zpracování je precizní a plněna je odolnost 5 ATM, nechybí ani stupeň krytí IP68, což znamená, že náramku nevadí ani prach. Hlavní doménou náramku Fit3 je samozřejmě displej, který narostl na 1,6". Jde o AMOLED panel s jemným rozlišením a skvělou čitelností i venku. Displeji nechybí ani režim Always-On. Na poměrně velkém displeji je text přehledný, dokonce lze v omezené míře i reagovat předpřipravenými zprávami.

Nakupovat můžete zde.

Náramek funguje výhradně s mobily, které mají Android 10 a novější, iOS není podporován, což je u fitness náramků spíše výjimka. Zvládne také měřit srdeční tep, okysličení krve či spánek. Výdrž je bohužel spíše průměrná, pokud budete využívat všech výhod systémů a Always-On režimu, dostanete se někam na úroveň 3 až 5 dnů. Nabíjení zabere hodinu a půl.

Spolehnout se můžete na měření více než stovky sportovních aktivit, avšak bohužel se nedostalo na GPS, jedině přes spárovaný telefon. Náramek stojí cca 1 500 Kč.


Diskuze ke článku
Karel Zybal
Karel Zybal
Mám již několik let smart band 6 NFC a furt skvěle funguje, výdrž 14 dnů. Má dostatek funkcí, až mě doslouží, nebo jej ztratím, půjdu znovu do smart band.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze