Náramek Xiaomi Smart Band 9 vydrží až 3 týdny a odemkne vám i auto

Náramek Xiaomi Smart Band 9 vydrží až 3 týdny a odemkne vám i auto
Fotografie: Xiaomi
  • Zachován zůstal 1,62" AMOLED displej s Always-On
  • Výrobce se chlubí přesnějším měřením srdeční frekvence
  • Existuje také verze s čipem NFC

Kromě lákavých ohebných novinek v podobě modelů Mix Fold 4 a Mix Flip představilo Xiaomi i další generac chytrého náramku. Nejnovější model nazvaný Smart Band 9, případně Mi Band 9, nebo jen Band 9 (jméno se bude patrně lišit trh od trhu), se však od svého loňského předchůdce v zásadě nijak neliší. Je dosti možné, že chytré náramky dosáhly svého vrcholu a více funkcí už do nich vměstnat ani nelze, ať už s přihlédnutím k rozměrům nebo tlaku na nízkou cenu.

Xiaomi Smart Band 9

Zcela beze změny je vzhled, nadále tak očekávejte oválný tvar s identickým 1,62" AMOLED displejem, který má nepatrně vyšší rozlišení 192 × 490 pixelů a podporuje Always-On. Oproti minulé generaci však došlo k razantnímu zvýšení jasu z 600 nitů na 1 200 nitů. Čitelnost by tak měla být výrazně lepší, avšak špatná už nebyla ani dříve. Zmínit musíme také konstrukční odlišnost v podobě kovového těla.

Xiaomi Smart Band 9

Hmotnost samotného náramku bez řemínku, který je snadno a rychle měnitelný, je pouze necelých 16 gramů. Notifikace ze všech myslitelných aplikací jsou samozřejmostí a potěšit může možnost nastavit si různé vibrace. Na výběr je 20 různých intenzit a typů vibrací. Náramek dokáže měřit sportovní aktivity a například srdeční tep. Výsledky by měly být o 16 % přesnější, alespoň dle slov výrobce. Obávat se nemusíte ani vody, odolnost je do 5 ATM, což znamená, že plavání nečiní žádný problém.

Na čínském trhu, kam náramek míří nejprve, je k dispozici i verze vybavená čipem NFC, tudíž s náramkem je možné nejen platit, ale dokonce i odemykat váš automobil. Samozřejmě za předpokladu, že to bude ten správný. Předem to lze očekávat s automobily přímo od Xiaomi.

Smart Band 9 je osazen Bluetooth 5.4 a páruje se s mobilními telefony, které využívají operační systém Android ve verzi 8.0 a novější nebo iOS 12 a novější. Opět došlo ke zvětšení baterie, jejíž kapacita vzrostla ze 190 mAh na 233 mAh. Při standardně náročném využívání výrobce udává 21denní výdrž na jedno nabití. Pakliže si však oblíbíte režim Always-on, padne výdrž k 9 dnům. I to je však skvělá hodnota.

Xiaomi Smart Band 9

Startovací cena je na čínském trhu v přepočtu 1 000 Kč za běžnou verzi bez NFC. Varianta s čipem NFC vyjde po přepočtu zhruba na 1 200 Kč. Dostupnost na českém trhu prozatím oznámena nebyla.

Technické parametry Xiaomi Smart Band 9

Kompletní specifikace
Konstrukce46,5 × 21,6 × 11 mm, 15,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,62" (490 × 192 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.4, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor233 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
DostupnostQ3 2024, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze