Nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby

Nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Do výběru se dostaly hodinky výrobců Apple, Samsung, Google, Amazfit a Xiaomi
  • Kromě podpory bezkontaktního placení se můžete těšit i na povedený displej či dostatek výkonu


Vybíráte hodinky, které zcela nahradí vaše platební karty? Dnes vám nabídneme ty nejlepší, přitom relativně cenově dostupné alternativy, které najdeme na tuzemském trhu.

Vybíráme nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby

Nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby

Apple Watch 9


Pokud chcete chytré hodinky od Applu, se kterými lze zaplatit i v obchodech, můžete vybírat dle libosti, Apple Pay totiž podporují všechny, bez ohledu na velikost pouzdra či verzi. My jsme vybrali Apple Watch 9, které můžete pořídit už od 10 tisíc korun, což je fér. Díky podpoře Apple Pay si můžete být prakticky jistí, že do hodinek přidáte kartu prakticky libovolné finanční instituce, včetně fintechů a různých společností, které nabízí splátkové či stravenkové programy. Kdo v dnešní době Apple Pay nepodporuje, jako kdyby neexistoval.

Po hardwarové stránce je největší změnou nový procesor S9 SiP. CPU má 5,6 miliard tranzistorů, o 30 % rychlejší GPU a čtyřjádrový neuronový engine. Co to vlastně znamená? Svižný a plynulý chod bez záseků. Displej nabídne jas až 2 000 nitů. Samozřejmostí je profesionální měření zdravotních funkcí.

Samsung Galaxy Watch6 Classic


Galaxy Watch6 Classic jsou aktuálně nejzajímavějšími chytrými hodinkami od Samsungu, se kterými můžete zaplatit i v obchodech. Existují ve dvou variantách, ve velikostech 43 a 47 mm, jejichž rozpoznávacím znamením je fyzická a otočná luneta kolem displeje. Displeje kryje odolné safírové sklo, stejně jako u předchozí generace. Samotná luneta má příjemný zdvih a její otáčení doprovází tradiční odezva.

Stejně tak se nic nemění na vysoké odolnost IP68, Wear OS či možnosti bezkontaktního placení, a to právě díky Peněžence od Googlu. Tu podporuje většina tuzemských bank, nemusíte si tedy příliš lámat hlavu s tím, zda vaše banka bude platby skrze Peněženku od Googlu podporovat – s největší pravděpodobností ano.

Pochopitelně je k dispozici i možnost analýzy tělesné skladby, monitoring různých sportovních aktivit či zkoumání zdraví srdce. Hodinky umí nově upozornit také na nepravidelný srdeční rytmus, zvládnou změřit krevní tlak (po kalibraci s klasickým tlakoměrem) a umí zavolat v případě nouze o pomoc.

Google Pixel Watch 2


Jak už víte z předcházejícího výběru chytrých hodinek, Pixel Watch 2 zaujmou především dámy, už kvůli menším rozměrů pouzdra. Platby zajišťuje aplikace Peněženka Google, zaplatit tedy můžete prakticky libovolnou bankou, podpora je opravdu rozsáhlá, podobně jako u Apple Pay. Displej je kruhový s úhlopříčkou 1,2", je typu OLED a rozlišení činí 384 × 384 pixelů, takže jemnost dosahuje 320 PPI. Na displeji se budou skvěle vyjímat nové přizpůsobitelné ciferníky.

Hodinky jsou odolné dle IP68 (5 ATM), směle si s nimi můžete i zaplavat. Novinkou letošní generace je podpora UWB. Google nově slibuje 24hodinovou výdrž i při aktivované funkci Always-On. Podobně jako Apple Watch, i Google Pixel Watch nabídnou detekci pádu, nechybí mikrofon a reproduktor. Seženete je za cca 10 tisíc korun.

Amazfit Balance


Jak už od nás víte, Amazfit Balance podporují platby skrze Zepp Pay, což je služba, která je velice podobná například Xiaomi Pay. Aktuálně Zepp Pay podporuje platby skrze fintech Curve (velice čerstvě také s mBank), do kterého si můžete nahrát prakticky libovolnou kartu, jež lze následně platit. Sám využívám služeb Curve již dlouhé roky, mohu tak potvrdit, že celý systém funguje naprosto skvěle a prakticky nikdy jsem neřešil žádný problém, už vůbec ne bezpečnostního charakteru.

A co samotné hodinky? Za cenu lehce převyšující 6 tisíc korun získáte opravdu povedený mix. Displej je naprosto špičkový, prostředí přehledné, v češtině a svižné. Pohodlí ovládání zajistí otočná korunka. S hodinkami lze telefonovat, přijímat veškeré notifikace a v omezené míře na ně reagovat. Cizí hodinkám nejsou další aplikace, byť jejich nabídka není nijak oslnivá. V hodinkách je baterie s kapacitou 485 mAh a výrobce velkoryse slibuje 14 dní běžného používání, případně 7 dní intenzivního, na což se můžete spolehnout.

Xiaomi Watch S3


Mluvili jsme o Xiaomi Pay, rovnou se tedy podíváme na Xiaomi Watch S3, které díky NFC dovolí platit u obchodníků vzhledem k napojení na ČSOB, mBank a fintech Curve. Brzy se dle všech informací připojí i Raiffeisen Bank, spekulace řeší i blížící se podporu KB. Každopádně, už nyní můžete využívat karty většiny institucí právě díky Curve, stejně jako u Zepp Pay.

A co dalšího nabídnou Xiaomi Watch S3 za cca 3 200 Kč? Předností tohoto modelu je jednoznačně konstrukce, která je standardní, tedy s kruhovým pouzdrem, u nějž lze měnit lunetu. Lunetu, tedy vystouplý kovový kroužek okolo ciferníku, lze jednoduše sundat pootočením. U 1,43" displeje výrobce nasadil kvalitní AMOLED panel s dostačujícím jasem, ovšem příjemně překvapila i skleněná spodní strana. Zde se kromě senzorů pro široký monitoring zdravotních a sportovních funkcí nachází rovněž piny určené pro nabíjení. Neschází ani odolnost do 5 ATM.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze