Nejlepší aprílové vtípky ze světa technologií: české Xiaomi a aktivní Google

2
Nejlepší aprílové vtípky ze světa technologií: české Xiaomi a aktivní Google
  • Tradičně aktivním vtipálkem byl Google
  • Se zajímavým zjištěním přišlo Xiaomi – je české
  • Velmi záležet si dal český Seznam s jeho novými mapami

Google Wind – poručí větru a dešti

Zatažená obloha a propršený den může mnohým zkazit celý den. Vyprávět by mohli například obyvatelé Nizozemska, kde údajně proprší 145 dní v roce. Americký Google proto přišel s řešením. Nizozemsko je známé pro své ikonické větrné mlýny. Ty Google upgradoval k novému účelu. Budou moci rozfoukat mraky a projasnit den. Šikovná věc, která by jistě našla zájemce i v České republice.

Haptic Helpers – vylepší virtuální realitu

U Googlu nadále zůstáváme. Dnešním dnům totiž vládne virtuální realita, která nás dokáže přenést na jakékoliv místo. Jenže zatímco můžeme vše vidět a rozhlížet se, prozatím nedokážeme přenášet vůně, chutě nebo hmatové vjemy. S tím mají pomoci proškolení pracovníci Googlu, kteří jsou nazývání Haptic Helpers. Objednáte si je na smluvený čas a budou vám při použití virtuální reality zprostředkovávat další citové vjemy. Vše názorně popisuje přiložené video.

Pac-Man podruhé

Dalším počinem Googlu je Pac-Man, který je důkazem, že i opakovaný vtípek může pobavit. Google Mapy se mohou mávnutím kouzelného proutku změnit na herní mapu pro Pac-Mana. S tímto žertem však americká společnost vyrukovala již v roce 2015. Jistě však dokáže zpříjemnit den i letos. Své schopnosti v Pac-Manovi si můžete ověřit i nyní na stránkách Googlu.

Google Mapy

Za značkou Xiaomi stojí ČEZ

Nápovědu jsme měli dlouhé roky přímo pod nosem, ale nikoho z nás to nenapadlo. Ambiciózní čínský výrobce doopravdy není z Číny. Nápovědou bylo logo Xiaomi, které je vlastně je vlastně jen o 90° pootočeným logem Českých energetických závodů. Veškeré vystupování společnosti zajišťují najatí herci a v Číně běží také populární reality show „Fake West Bussiness“. Tamní diváci s napětím sledovali, který herec nahradí roli Hugo Barry. Z lukrativní nabídky se nově může radovat Sagvan Tofi.

Xiaomi

„Čínština i angličtině měla z telefonů Xiaomi původně zmizet až na konci roku 2017 a telefony se už měly prodávat pouze s češtinou jako jediným jazykem. Současně se pracovalo na jazykové verzi pro Brno a Ostravu. Po tom průšvihu s příchodem globálních modelů se ale od toho upustilo.” komentuje strategii firmy Jiří Opletal, jednatel Lion Mobile.

Seznam.cz si vyhrál

Apríl si nenechal ujít ani Seznam.cz, nejpopulárnější internetový vyhledávač v České republice. Připravil zcela přepracované mapové podklady, které primárně velmi zjednodušil. Na mapě tak kromě měst a obcí vidíte již jen lesy, vodu, silnice, dálnice, koleje či parky. Zda budou mít mapy úspěch, bude zřejmě záležet i na obyvatelích Vsi u Pardubic nebo Japonce nad Krysou.

Seznam.cz Mapy

Příslušenství k Chromebooku

Aprílový článek zakončíme opět u Googlu. Váš notebook s Chrome OS můžete nyní pomocí nové verze Google Cardboard přeměnit ve virtuální realitu. Nesmíte si však nic dělat z lidí, kteří se obří krabici na vaší hlavě budou posmívat.

Google Chromebook

Pokud vlastníte Chromebook Flip, jistě oceníte nové příslušenství v podobě silné selfie tyče. Snadná tvorba selfies však bude možná vcelku nebezpečná. Stačí se podívat na prohnutí tyče, která má co dělat, aby zařízení na dálku udržela.

Google Chromebook

Zdroje: theverge.com, mapy.cz