Nečekaně nízké prodeje iPhonu X srážejí ke dnu i Samsung

25
Nečekaně nízké prodeje iPhonu X srážejí ke dnu i Samsung
  • Apple zařídil Samsungu omezením výroby iPhonu X mnoho problémů
  • Korejskému výrobci se nedaří prodat své již vyrobené OLED displeje, kterém měly jít původně do iPhonů

Nejen Apple cítí následky nevalných prodejů iPhonu X. Paradoxně je prodeji zasažen rovněž Samsung, který dodává Applu drahé displeje. OLED zobrazovač iPhonu X je až dvakrát dražší než LCD panel v iPhonu 8 Plus a ceně samozřejmě nepřispívá ani fakt, že musí výrobní proces zahrnovat výřez panelu. Jelikož ovšem Apple nyní snížil výrobu iPhonů X kvůli nečekaně malému zájmu, snaží se Samsung najít kupce pro jeho přebývající OLED panely, kterých vyrobil více v očekávání zvýšené poptávky displejů tohoto druhu.

Většina ostatních výrobců však stále zůstává u ověřených LCD panelů a ve střední třídě se OLED technologie stále skoro vůbec nevyskytuje. Samsung podle všeho spoléhal na to, že budou chtít všichni následovat Apple a nasazovat OLED i do svých strojů, takže vyrobil svých displejů pro jistotu více, ale nic takového se nestalo. Další špatnou zprávou pro korejského giganta je nespočet čínských společností, které vyrábí levnější OLED displeje, čímž tlačí nákupní cenu panelů ještě níž. Bez Applu, který měl podle posledních zpráv platit za displej Samsungu 120 až 130 dolarů za kus, tak může nyní Samsung obdržet velkou ránu kvůli přebývajícím displejům, které nikdo nechce.

Apple iPhone X – videopohled

Apple iPhone X

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 716 mAh, doba nabíjení: 2:39 hodin

Zdroj: asia.nikkei.com, mashable.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Jednou čteme jak se model X výborně prodává, potom zase, jak jsou prodeje nečekaně nízké... Tak já nevím co je pravda. Docela mě i zaráží, že Samsung se musí zbavovat displejů které si u něj nechává Apple vyrábět. To snad není starost Samsungu, že Apple musí snížit výrobu. Vyrobené kusy náleží Applu, ať je chce nebo ne. Snížení produkce chápu, ale proč by se měl zbavova něčeho co si u něj někdo nechá vyrábět?
haha
redakce to jsou pekne keci :D
Pepa
Já bych byl spíš velmi překvapen, kdyby to neměli velmi dobře smluvně ošetřeno... Samsungu do odbytu Apple není vůbec nic... Je to jen "problém" Apple. A pokud Apple neprodá tento rok, tak dojde k recyklaci displejů raz dva (Apple dizajn nijak výrazně nemění už několik let) a hned tu máme iPhone Xs :-D, či jinou jakože "levnější" variantu.
Gotys
No tak Samsung vyrobí telefon do kterého ten displej narve a je sklad prázdný..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze