Zájem zákazníků o iPhone X nenaplňuje očekávání Applu, prodeje citelně slábnou

100
Zájem zákazníků o iPhone X nenaplňuje očekávání Applu, prodeje citelně slábnou
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • V posledním čtvrtletí se očekává propad prodejů nejvybavenějšího iPhonu X
  • Znepokojivé odhady se projevily na poklesu ceny akcií Applu
  • Přesto se rok 2017 Applu náramně podařil

Americký Apple dostal první odhady prodejů za 1. fiskální čtvrtletí (4. kalendářní čtvrtletí 2017), které bývá tradičně velmi silné, neboť do něj spadají i Vánoce. Tentokrát se však bohužel čelním představitelům mohou na čelech objevit vrásky. Prodeje klíčového a nejlépe vybaveného iPhonu X zůstávají za očekáváním. Pokles se má údajně pohybovat až kolem 16 %, avšak nejčernější scénáře hovoří až o vyloženě drastických 30 %. Výrobce původně odhadoval, že celkově prodá 50 milionů iPhonu X, avšak okolnosti jej již donutily tuto metu snížit na 30 milionů kusů.

Apple iPhone X

Neuspokojivé prodeje iPhonu X by Applu mohly částečně překazit pokoření hranice biliónového ocenění společnosti, avšak je to nepravděpodobné, neboť rok 2017 Applu vyšel velmi dobře – hodnota společnosti rostla o 50 % a nadále se drží mezi nejcennějšími značkami na světě. Za vlažným zájmem o iPhone X může dle investiční společnosti Cowen and Company stát fakt, že Apple nepřinesl dostatečné množství nových technologií, které by obhájily opravdu vysokou cenu, která na českém trhu startuje na 30 tisících korunách za základní verzi. Na prvotní odhady reagovaly také akcie, které poklesly o zhruba 3 %.

V příštím roce se očekává, že by Apple mohl přijít s dalšími modely ve stylu iPhonu X, tedy s displejem až ke krajům. Ty by měly být díky nižší ceně dostupnější a mohly by tudíž oslovit i zákazníky, kterým se sice iPhone X líbí, avšak odrazuje je příliš vysoká cena.

Apple iPhone X

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 716 mAh, doba nabíjení: 2:39 hodin

Zdroj: techspot.com

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Predražené, okopírované technologie a nedotažené, nedodělek, Face ID k posměchu a který zachvilku dostane zpomalovací update..
peripsen
a co si mysleli když to prodávají za takové ceny :)
Xwert Is
Xwert Is
No a tu doplatili na svoju nenažranosť keby si za to pýtali možno o 200 € viac ako za iPhone 8 tak OK ale taká cena za nič extra. Mal som tú česť a najviac ma na tom telefóne prekvapila jeho veľká váha...
Nič také super extra na tom nie je že by to malo mať takú cenovku..
FantomasMan
FantomasMan
Naposledy upraveno: 27. 12. 2017 16:55
Dle mého cena nového IP X vysoká. Ak pominie prvotný HIPE a mobil začne byť v pohode dostupný som zvedavý aké budú pokračovať predaje. Ja ako spokojný užívateľ Apple nekupujem X sebe ani ostatným členom v rodine.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze