Najděte snadno svůj telefon díky těmto aplikacím

Top Apps
4
Najděte snadno svůj telefon díky těmto aplikacím
  • Dnes se podívám na aplikace, díky kterým snadno najdete svůj ztracený telefon
  • Funkce jako dálkové uzamčení či vymazání se mohou hodit zejména při případné krádeži zařízení
  • Nechybí však ani možnosti jako dálkové ovládání fotoaparátu a další, které můžete mít často zadarmo

Ztráta telefonu není žádná legrace a koneckonců není úplně příjemný okamžik, ani když jej nemůžete třeba jen najít doma. Přesně takovýmto neškodným, ale potenciálně i velmi nepříjemným zážitkům se dnes pokusíme vyvarovat díky pár šikovným aplikacím.

Jak najít ztracený telefon – Top Apps

Find My Device

Prvním a asi nejlepším řeším při hledání či odcizení telefonu je služba Find My Device přímo od Googlu. Tu má prakticky každý telefon s Androidem v sobě již aktivovanou a stačí tak využít jen webového rozhraní pro vyhledání vašeho telefonu pomocí GPS na mapě. Pokud však není ve ztraceném telefonu zapnutá GPS, můžete jej prozvonit nebo na něj nechat poslat zprávu pro případného nálezce.

Find My Device

Vidět však můžete i poslední známou pozici zařízení a můžete jej na dálku také zamknout heslem, ke kterému lze přidat i zprávu na zamykací obrazovku. Pro ty nejhorší případy je tu pak rovněž i funkce kompletního vymazání zařízení do továrního nastavení. Jedná se zkrátka o velmi užitečnou a funkční službu, o které by měl každý majitel Androidu vědět. Navíc je zcela zdarma a bez reklam.

Stáhnout Find My Device

Google Play (zdarma)

Family Locator

Další možností je si samozřejmě stáhnout nějakou aplikaci, jako je například Family Locator. Ten vám dovolí vytvořit skupinu s vaší rodinou a přáteli, takže následně můžete sledovat, kde se kdo nachází, což může pomoci, když třeba jeden z vás telefon ztratí. Výhodou je, že můžete kontrolovat, kdo vás, případně váš telefon, může najít.

Find My Device

Nevýhodou je, že aplikace je určena zkrátka jen jako lokátor lidí a nikoliv samotného zařízení. Nedokáže tedy váš telefon na dálku třeba zamknout či vymazat. Pořád je to však dobré a jednoduché řešení obzvláště třeba pro rodiče, kteří chtějí mít přehled o pohybu svých rozutíkaných ratolestí.

Stáhnout Rodinný lokátor - Life360

Google Play (zdarma)

Cerberus

Dlouholetou stálicí v oblasti nalézání telefonů je aplikace Cerberus. Má totiž mnoho funkcí, jako je zamknutí a přemazání zařízení na dálku, prozvonění, zaslání zpráv a dokonce vám umožní i přístup k přední kameře ztraceného telefonu a vyfotit tak třeba zloděje.

Find My Device

Cerberus je rovněž možné skrýt v šuplíčku všech aplikací, aby nebyla vůbec na očích, můžete se na dálku dostat do svého zařízení a případně i zapnout nahrávání zvuku pomocí mikrofonu. Cerberus je sice poněkud zastaralý a vývojáři měli své úspěchy i tvrdé pády, ale aplikace samotná funguje stále jak má a trial verzi s můžete vyzkoušet zdarma. Po uplynutí pár dní už však musíte platit každý měsíc částku, která se liší podle počtu přihlášených zařízení.

Stáhnout Cerberus proti krádeži

Google Play (zdarma)

Prey Anti Theft

Aplikací, které věří mnoho lidí po celém světě, je Prey Anti Theft, jenž funguje v podstatě jako první alternativa od Googlu. Má základní funkce jako vyhledání, zamknutí a prozvonění vašeho zařízení na dálku. Můžete však vzdáleně pořizovat ze svého ztraceného telefonu i fotografie či screenshoty a získat informace o připojených sítích, což vám může pomoci k nalezení.

Find My Device

Prostředí je k tomu přehledné a moderní a aplikace navíc podporuje Android, iOS, Windows, Linux, Ubuntu i Mac. Stačí se tedy přihlásit pomocí účtu na webových stránkách a najdete jakékoli zařízení, ať už jde mobil s Androidem, iPad nebo notebook. Správu 3 zařízení máte zadarmo, ale můžete si zaplatit i prémiový účet pro více výhod a žádná omezení.

Stáhnout Prey Anti Theft: Find My Android & Mobile Security

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Luboš
Každá z app je v podstatě zbytečná, protože v nastavení androidu je lokalizace a vymazání dat telefonu. Svázané s Google účtem. A pokud využijete jine app jako třeba v Xperii avg tam je taky možnost si najít telefon i vymazat data.
Kamenak
Mate tam chybu cerberus není zdarma
alex
Ano není zdarma a přesto že jsem za něj zaplatil tak mi licenci zrušili...jsou to obyčejný zloději!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze