Nahlédněte do zákulisí výroby skla UTG pro ohebné smartphony Galaxy Z

Nahlédněte do zákulisí výroby skla UTG pro ohebné smartphony Galaxy Z
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sklo prochází tepelnou i chemickou úpravou
  • Každý skleněný plát je vystaven sérii náročných testů

Samsung se u příležitosti včerejšího představení nových ohebných smartphonů Galaxy Z Fold4 a véčka Galaxy Z Flip4 rozhodl zveřejnit zajímavé video zaměřené na výrobu skla UTG neboli Ultra Thin Glass, které tyto panely kryje.

Precizní výroba je klíčem k úspěchu

Ve videu se dozvíme, že nejprve je na skleněný povrch aplikována speciální vrstva, teprve poté začne proces řezání skla, při němž je extrémně důležitý precizní nařezání jednotlivých kusů. Každý okraj musí být perfektně uhlazen, což je klíčové pro odolnost UTG. Jelikož ale nejde skleněný plát, respektive okraj po řezu, okamžitě začistit tak, aby byl dokonale hladký, přijdou na řadu speciální válce, které tento okraj vybrousí k dokonalosti.

Ultra Thin Glass má přitom tloušťku pouhou jednu třetinu lidského vlasu. I proto je důležité, aby byly okraje skla zpracovány precizně, neboť jakákoliv sebemenší prasklina by mohla vést k prasknutí celého skla při jeho ohnutí. Kvůli tomuto Samsung vyvinul několikafázový speciální proces, který je dle výrobce klíčový k získání potřebné odolnosti.

Kvůli co nejvyšší odolnosti projde UTG tepelnou a chemickou úpravou, aby přežilo každodenní používání. Každý kus UTG potom následně prochází sérií kontrolních testů, samozřejmě včetně toho ohebného a je certifikováno na výdrž minimálně 200 000 ohybů, což je více než pět let běžného používání při zohlednění 100 otevření/zavření během dne.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze