Sluchátka Galaxy Buds3 Pro trápí problémy. Samsung odsouvá zahájení prodeje

Sluchátka Galaxy Buds3 Pro trápí problémy. Samsung odsouvá zahájení prodeje
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Potíže se týkají výměnných špuntů, mohou se roztrhnout
  • Výrobce pro jistotu vydal návod, jak postupovat
  • Na některých trzích bude prodej zahájen až koncem srpna

Minulý týden Samsung představil nejen nové telefony Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6, ale také příslušenství v podobě sluchátek. Nejlépe vybavený je model Galaxy Buds3 Pro, což jsou špunty s inovovaným pouzdrem i designem. Nástup do prodeje se však jihokorejskému výrobci rozhodně nedaří dle ideálních představ. Na Redditu se objevilo hned několik stížností na výměnné špunty, které lze jen mírně neopatrnou manipulací roztrhnout. Jak je to možné?

Samsung Galaxy Buds3 Pro

Důvodem je inovovaný systém přichycení špuntů k samotným sluchátkám. Samsung nově využil kombinaci plastového spodního kroužku a silikonových špuntů. Obvyklá výměna špuntů spočívá, že se silikonová část táhne dolů, avšak u Galaxy Buds3 Pro to může znamenat, že dojde k utržení. Výsledkem pak bohužel je, že jsou sluchátka dále nepoužitelná. Výrobce dokonce vydal podrobný návod, jak správně postupovat při výměně špuntů. Je nezbytné silikonovou částí nejprve otočit naruby a následně sundat vše i se zmíněným plastovým nástavcem, který je na těle sluchátek nacvaknutý.

Správné sundání špuntů na sluchátkách Galaxy Buds3 Pro

Jak informuje server androidauthority.com, pokud vám nepříjemnost již přihodila, můžete se obrátit přímo na Samsung a požádat o výměnu či vrácení peněz. Týká se to případně jen několika prvních uživatelů, kteří sluchátka získali s předstihem nebo využili první vlnu předprodeje.

Na námi testovaném kousku Galaxy Buds3 Pro jsme se s problémy prozatím nesetkali. Sundávání a výměna špuntů probíhá snadno, stačí se jen držet návodu od Samsungu.

Problém však Samsung nebere na lehkou váhu a zřejmě hodlá kvalitu upravit, neboť odkládá zahájení prodeje svých sluchátek. Zahájení prodeje sluchátek Galaxy Buds3 Pro je tak v případě českého trhu plánováno až na 26. srpna, což je oproti původnímu termínu 24. července výrazné zpoždění.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Podle dalších zpráv uživatelů nejde jen o plastové nástavce, ale také o ovládání hlasitosti, a mnozí mají připomínky ke zvukovému projevu. Někteří tvrdí, že výšky jsou příliš razantní a nelze je upravit přes equalizer, jiní, že basy jsou nejasné a hlučné. To může být věcí preference zvuku a zvyku, pravdou je, že vstup na scénu se jaksi nepodařil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze