Herní Xiaomi Black Shark 4 atakuje 800 tisíc bodů v benchmarku AnTuTu

aktualizováno
Herní Xiaomi Black Shark 4 atakuje 800 tisíc bodů v benchmarku AnTuTu
Fotografie: blackshark.com
  • Výrobce potvrdil 120W nabíjení
  • Baterka má poskytnout kapacitu 4 500 mAh
  • Očekává se nasazení výkonného procesoru

Aktualizováno 13. 1. 2021

Chystaná herní novinka Black Shark 4 bude mít ambice se stát vůbec nejvýkonnějším telefonem. Dokazují to výsledky benchmarku AnTuTu, které zveřejnil ithome.com. V současné době se telefon v testovací fázi může pochlubit výsledkem 788 505 bodů, což je například výrazně více, než kolika dosahuje Xiaomi Mi 11 s identickým procesorem, jeho výsledek se pohybuje kolem 710 tisíc bodů. Je velmi pravděpodobné, že se výrobce bude snažit výkon ještě vylepšit a do uvedení do prodeje pokořit hranici 800 tisíc bodů.

Black Shark 4

Původní informace z 11. 1. 2021

Na weibo.cn se objevil oficiální příspěvek lákající na chystaný herní telefon Black Shark 4, za nímž stojí známý výrobce Xiaomi. Prozatím neznáme vzhled novinky, ale výrobce nalákal na hlavní trumf telefonu, kterým bude opravdu bleskové nabíjení. Oznámena byla podpora 120W nabíjení, které Xiaomi již prezentovalo v Mi 10 Ultra, u kterého slibuje nabití za 23 minut. Black Shark 4 na tom však, možná trochu překvapivě, bude o něco lépe.

Black Shark 4

Výrobce udává, že se Black Shark zcela nabije za pouhých 15 minut. Prozatím nevíme, jak toho Xiaomi docílilo. Rozdíl v kapacitě baterii mezi Black Sharkem 4 a Mi 10 Ultra totiž žádný není. Je možné, že nový herní mobil bude mít propracovanější systém chlazení, který dovolí čerpat energii vyšším výkonem po delší čas. Další specifikace jsou prozatím obestřeny tajemstvím, ale lze předpokládat, že bude nasazen výkonný procesor, možností je třeba Snapdragon 888.