Na Pixely dnes přichází Android 15 i říjnový Pixel Drop. Co jsou hlavní novinky?

Na Pixely dnes přichází Android 15 i říjnový Pixel Drop. Co jsou hlavní novinky?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Říjnový Pixel Drop přináší vylepšení Gemini Live, ale také vylepšuje oblast astrofotografií
  • Aktualizace má velikost zhruba 1 GB

Ačkoliv Google, jakožto tvůrce operačního systému Android, nepřinesl na telefony Pixel nejnovější Android 15 jako první, situaci nyní napravuje. Zkraje října jej, jak jsme vás informovali, předběhlo Vivo, když oficiálně vypustilo finální verzi své nadstavby Funtouch OS 15, založené na nejnovějším Androidu 15. Dnes jsme se však dočkali také příchodu Androidu 15 na smartphony Pixel, navíc dorazil také říjnový Pixel Drop přinášející nové vychytávky.

Jednou z největších novinek operačního systému Android 15 je tzv. Digitální trezor pro citlivé aplikaci. Android 15 totiž přináší možnost vytvořit si v telefonu soukromý prostor pro aplikace s citlivými daty, jako je například mobilní bankovnictví či seznamky. Tento virtuální prostor je tak chráněn dalším ověřením a aplikace v něm tak zůstanou skryty před zvědavými pohledy.

Pixel 8a Android 15 aktualizace
Potvrdit můžeme přijetí aktualizace na redakční Pixel 8a i Pixel 9 Pro, aktualizace má velikost přibližně 1,07 GB

Druhou důležitou novinkou je pak zabezpečení v případě krádeže využívající umělou inteligenci. „Pokud telefon zaznamená signály, že ho někdo sebral a snaží se s ním utéci/ujet, automaticky se sám uzamkne. Pro uzamčení svého telefonu z jakéhokoliv jiného zařízení prostřednictvím telefonního čísla a jednoduché bezpečnostní kontroly lze nyní použít funkci Vzdálené zamykání. Tyto funkce jsou teď dostupné pro většinu zařízení s Androidem 10 a výš,“ uvádí se v tiskové zprávě společnosti Google.

Pixel Drop vylepšuje Gemini Live i podvodní fotografie

V rámci říjnového Pixel Drogu Gogolu přináší čtyři novinky, konkrétně se jedná o:

  • Handsfree Gemini Live pro všechny: Majitelé všech generací sluchátek Pixel Buds nyní mohou konverzovat s Gemini. Funkce umožňuje např. nechat se navigovat prostřednictvím pokynů ve sluchátkách, vyhledávat informace v e-mailech a další interakce. Stačí říct „Hey Google, let’s talk“. Prozatím v angličtině, rozšíření do dalších jazyků bude následovat.
  • Kouzelný audio zmizík: Díky této funkci vylepšíte kvalitu zvuku vašich videí tím, že odstraníte ruchy jako je vítr či hluk davu. Funguje na všech zařízeních od Pixelu 8 a výš.
  • Vylepšená podvodní fotografie: Pixel 8 a vyšší modely se dočkaly vylepšení kvality fotografií pořizovaných pod vodou.
  • Ještě lepší astrofotografie: Pixel 6 a vyšší modely nyní umožňují pořizovat detailnější a jasnější fotografie noční oblohy.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze