Na kvalitě záleží: vybíráme TOP 5 telefonů pro nejlepší selfies

11
Na kvalitě záleží: vybíráme TOP 5 telefonů pro nejlepší selfies
  • Výrobci slyší na trend selfie a některé své modely vybavují špičkovými čelními fotoaparáty
  • Očekávat můžete i přisvětlení nebo automatické ostření
  • Vybrali jsme 5 nejzajímavějších modelů dostupných na českém trhu

V dnešní době si mnozí uživatelé již takřka neumí představit svůj den bez pořizování selfies. Na to samozřejmě slyší výrobci, takže v drtivé většině telefonů dnes najdete schopné čelní fotoaparáty. Dnes jsme vybrali pět těch nezajímavějších napříč různými cenovými kategoriemi, se kterými rozhodně neuděláte chybu.

TOP 5 telefonů pro nejlepší selfies

Sony Xperia XA1 Ultra

Prvním zástupcem je žhavá novinka od Sony. Xperia XA1 Ultra spadá do střední třídy a díky svému 6palcovému displeji potěší všechny fanoušky tabletofonů. Nebývalý důraz byl kladen právě na čelní fotoaparát, který se pyšní 16megapixelovým rozlišením s velmi slušnou světelností. Navrch přidává optickou stabilizaci obrazu, která dá sbohem rozmazaným snímkům. Třešničkou na dortu je pak přisvětlovací LED dioda. Nová Xperia XA1 Ultra se v těchto dnech dostává na český trh s cenou lehce nad 10 tisící korunami.

Sony Xperia XA1 Ultra

Samsung Galaxy S8

Bezchybnou výbavu přináší duo nových Samsungů – Galaxy S8 a Galaxy S8+. Vlajkové lodě jihokorejského výrobce si nemohou dovolit chybovat prakticky nikde a kromě špičkových zakřivených displejů a výkonného hardwaru lákají i na schopné čelní kamerky. Jejich 8megapixelové rozlišení shledáváme jako plně dostatečné, neboť velkým trumfem je skvělá světelnost f/1.7. Chybí sice dioda pro přisvětlení, nicméně jistě uvítáte automatické ostření. I nové Samsungy míří v těchto dnech na český trh a cena začíná na 22 tisících.

Samsung Galaxy S8

HTC U Ultra

Fanoušky selfies se do svých řad snaží lákat také tchajwanské HTC, například modelem U Ultra. Dva displeje, špičkový hardware nebo kvalitní fotoaparáty. Ano, i ten čelní se má rozhodně čím pochlubit. V prvé řadě jde o vysoké rozlišení, které se zastavilo až na hodnotě 16 megapixelů. Mnohem důležitější je však přítomnost optické stabilizace obrazu u čelní kamerky, která vám bude nápomocna při tvorbě co nejostřejšího snímku. HTC si za letošní novinku nechá zaplatit a cena atakuje hranici 22 tisíc korun.

HTC U Ultra

Lenovo Moto X Force

Z nižších cenových pater vylovíme loňské Lenovo Moto X Force. Jde o telefon vyšší střední třídy, který zaujme především svým doopravdy nerozbitným displejem, který přežije i pád na tvrdou zem. To se při snaze pořídit co nejlepší selfie může jistě hodit. Rozlišení čelní kamerky sice není nijak extra vysoké, nicméně 5 megapixelů bude většině jistě postačovat. V horších světelných podmínkách naopak oceníte čelní LED diodový blesk. Cena modelu Moto X Force se aktuálně pohybuje pod hranicí 14 tisíc korun.

Motorola Moto X Force

Samsung Galaxy J5 (2016)

Na závěr jsme si nechali kousek, který je důkazem, že k pořízení telefonu se solidním čelním fotoaparátem stačí i pět tisíc korun. Vybraným modelem je Samsung Galaxy J5 ve verzi 2016. Mezi jeho přednosti patří například AMOLED displej, silná baterie nebo právě čelní fotoaparát. Ten disponuje 5 megapixely a především přisvětlením ve formě LED diody. Softwarové vychytávky jsou pak také samozřejmostí.

Samsung Galaxy J5 (2016)
Diskuze ke článku
Zog
A vynechat o+3t? Amatéři!
Luky
Nuda. Tohle zajima jen nudlouny. Co kdyby jste udelali light verzi webu a tam si muzete davat tohle spolecne s masazi od Samsungu? No nic jdu jinam.
Antonio
Nějak mi tady chybí Asus Zenfone Selfie
sice je to 2 roky starý model, ale pořád ten přední blesk dělá špičkové fotky
Kuba
A kde je iPhone 7 ???? ten už ma vpredu 7megapixelu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze