Vybíráme TOP 5 telefonů s velkým displejem

Vybíráme TOP 5 telefonů s velkým displejem

Jedni je milují, druzí je nenávidí. Tak či tak, tabletofonů na trhu stále přibývá a u některých výrobců smartphony menší než 5 palců už ani nenajdeme. Pokud hledáte opravdu nejlepší z nejlepších, ať už po stránce designu, funkcí nebo výhodnosti, jste na správném místě. V dnešním článku se podíváme na 5 nejzajímavějších voleb.

Ještě před pár lety bylo zcela běžné, že smartphony s úhlopříčkou 5 palců a větší byly považovány za tabletofony. Doba se však změnila a za opravdu velké smartphony považujeme ty s úhlopříčkou větší než 5,5 palců. V dnešním článku se zaměříme právě na 5 nejlepších tabletofonů, a to hned z několika hledisek. V našem dnešním výběru tak naleznete jak výkonné smartphony, tak i cenově zajímavé alternativy.

TOP 5 telefonů s velkým displejem

Xiaomi Mi MIX

Xiaomi Mi MIX

Xiaomi Mi MIX je bezesporu jedním z nejzajímavějších telefonů za poslední dobu. Kromě špičkové keramické konstrukce se můžete těšit také na 6,4palcový a téměř bezrámečkový displej s Full HD rozlišením. Rozhodně neurazí ani čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 821, kterému sekundují 4/6 GB paměti RAM.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz, kterému děkujeme za zapůjčení Xiaomi Mi MIX. Zakoupit si jej můžete zde.

Interní úložiště může být rovněž dvojí, v případě základní verze 4 GB RAM má uživatel k dispozici 128 GB, u dražšího modelu je k dispozici 256 GB. Opomenout nelze ani povedený 16Mpx fotoaparát a baterii s nadprůměrnou kapacitou 4 400 mAh, která spolehlivě zaručí dvoudenní výdrž. Základní Mi MIX lze pořídit za cenu okolo 16 tisíc korun. Vybavenější varianta je o 8 tisíc dražší a kromě větší paměti nabídne i pozlacené prvky.

Lenovo Phab2 Pro

Lenovo Phab2 Pro

Pokud žádáte velký displej, zajímá vás rozšířená realita a zároveň nechcete utratit veškeré úspory, nabízí se alternativa v podobě Phab2 Pro od Lenova. Tento zajímavý smartphone disponuje 6,4palcovým QHD displejem, osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 652, kterému sekundují 4 GB operační paměti RAM a také 16Mpx fotoaparátem.

A co očekávat od technologie Tango? Během chvilky se můžete procházet po strašidelném pokoji, hrát si s dinosaury nebo stavět dráhu pro autíčka. To vše díky množství senzorů, včetně kamery navíc. Pokud vás rozšířená realita zajímá, určitě se s Phab2 Pro nudit nebudete, i když prozatím ne všechny aplikace fungují tak, jak mají. Při základní ceně 13 999 Kč se jedná o jednu z těch opravdu výhodných koupí.

Sony Xperia XA Ultra

Sony Xperia XA Ultra

Tabletofon s vlastním stylem, to je Sony Xperia XA Ultra. Hned na první pohled vás zaujmou velmi tenké rámečky po bocích 6palcového Full HD displeje, Sony však mohlo zapracovat i na rámečcích pod a nad displejem. Výkonnostně je Xperia XA Ultra zlatou střední cestou, čemuž odpovídá nasazení osmijádrového procesoru MediaTek helio P10, jemuž sekundují 3 GB operační paměti.

Kde Sony zrovna dvakrát nepřesvědčí, je oblast fotoaparátu, a to i přes vysoké rozlišení 21,5Mpx. Snímky jsou jen průměrné, naopak video ve Full HD rozlišení svou kvalitou potěší. Baterie s kapacitou 2 700 mAh udrží Xperii při životě zhruba jeden a půl dne. To nejlepší na závěr: Xperii XA Ultra seženete v oficiální tuzemské distribuci pod hranicí 10 tisíc korun.

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9

Jedním z aktuálně nejvybavenějších tabletofonů je Mate 9. Oproti předchozí konkurenci nabízí nejmenší úhlopříčku (5,9 palců), přičemž rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů neurazí ani v nejvyšší třídě, neboť jemnost 373 pixelů na palec je dostatečná. Ve výbavě nalezneme špičkový osmijádrový procesor Huawei Kirin 960, kterému sekundují 4 GB operační paměti a 64 GB prostoru pro data. Baterie s kapacitou 4 000 mAh poslouží i jako záložní powerbanka, potěší přítomnost moderního USB-C konektoru.

Fotoaparát s rozlišením 20 Mpx poslouží i jako náhrada za digitální kompakt, také Mate 9 se pyšní „nálepkou“ Leica a duálním snímačem pro hrátky s ostrostí. Základní verze Mate 9 vyjde na 19 tisíc korun, verze Porsche Design s 256 GB vyjde na dvojnásobek.

HP Elite x3

HP Elite x3

Windows 10 Mobile smartphony sice nejsou aktuálně tím nejoblíbenějším artiklem, přesto se najde mnoho příznivců, kteří na dlaždice dopustit nedají. Pokud mezi ně patříte i vy, nabízí se špičkové HP Elite x3, které za základní cenu okolo 23 tisíc disponuje 5,96palcovým QHD displejem, čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 820, 4GB operační paměti a 64 GB prostoru pro data.

Baterie s kapacitou 4 150 mAh nabídne zhruba výdrž zhruba den a půl, potěší také bezdrátové nabíjení, i když tímto způsobem zabere dobití do 100 % zhruba dvakrát tolik času než při použití kabelu. K dispozici je také nespočet doplňkového příslušenství – dokem pro Continuum počínaje, speciálním Lap Dockem za 20 tisíc konče.

Diskuze ke článku
mr.Mic
Nějak mi tu chybí například Nubia Z11. To je hodně slušná alternativa k výše zmíněným a řekl bych, že s kvalitou a výkonem by byla minimálně uprostřed. Navíc je prodávána za podstatně líbivější cenu.
Sicarios
A co xiaomi mi max? Za cenu okolo 6000czk /220€ super kupa.
Nick Cave
Místo Lenovo Phab2 Pro se dá vzít o 5tis. levnější Phab2 Plus bez té virtuální reality, která je pro běžného uživatele beztak k ničemu
HERETIC
článek má název TOP 5 telefony, ale spíše je to TOP 5 fotáky. Nemá to vypovídající hodnotu. Kdepak máme naše nenáviděné iPhony?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze