Motorola Photon 4G: vyzyvatel Atrixu je tady

Motorola Atrix je přemožena. Alespoň se tak stane s příchodem novinky Photon 4G. Specifikace hovoří nekompromisně: 8 MPx fotoaparát, dvoujádrový procesor Tegra 2, Android 2.3 Gingerbread nebo 4,3" dotykový displej s rozlišením 540 x 960 bodů.

Motorola Atrix - oficiální fotografie

Mezi high-endovými zařízemi s dvoujárovými procesory zatím působilo nejvybavenější zařízení Atrix jako šedivá nevýrazná myš. Nabídlo nejnižší rozlišení fotoaparátu, zobrazovací technologii dotykového displeje TFT a s verzí operačního systému Android 2.2 se výrobce rovněž nepřekonal. Nicméně i Atrix má řadu konkurečních výhod, díky kterým se nejenom dotahuje na konkurenci, ale dokonce je i překoná. Řeč je například o rekordní kapacitě baterie Li-ion 1 930 mAh nebo monstrózní velikosti paměti RAM 1 GB. Unikátní je i podpora příslušenství. Laptop dock může mobilní telefon proměnit v přenosný notebook. Další specifikace popisují přítomnost 5 MPx fotoaparátu, umožňujícího přehrávání videí v rozlišení 720p. Dotykový displej TFT 4" nabídne velmi jemné rozlišení 540 x 960 bodů. Atrix patří do rodiny dvoujádrových procesorů díky přítomnosti čipsetu od NVidie s architekturou Tegra 2.

Zcela unikátní příslušenství - mobilní telefon a laptop v jednom? Proč ne

TIP: Čtěte preview Motorola Atrix: pořádná funkční výbava

TIP: Čtěte Nadupaná Motorola Atrix s laptop dockem se předvádí na videu

Atrix jsme vám představili dostatečně a nyní pojďme k jádru pudla a tím je nově dosazený král na trůnu v království Motorola, novinka Photon 4G. Jedná se o vylepšený a mírně inovovaný Atrix. Novinka vstoupí do prodeje ještě o letošních letních prázdninách a prozatím exkluzivní práva na její prodej drží americký operátor Sprint. Photon 4G umožní pracovat jak ve standardu GSM tak i sítích CDMA. Svým designem se zkosenými rohy se trochu podobá finské Nokii X7. Hardwarové parametry novinky jsou ultimátní, o vysoký výkon, plynulé reakce se postará kombinace dvoujádrového procesoru Tegra 2 s 1GHz frekvencí a operační paměť RAM hodnoty 1 GB. U paměti zůstaneme i nadále. Interní paměť nabídne prostor o kapacitě 16 GB a může být rozšířena o paměťové karty typu MicroSDHC velikosti až 32 GB.

Motorola Photon 4G - oficiální fotografie

Photon 4G nabídne fotoaparát s rozlišením, které můžeme spatřit u ostatní dvoujádrové konkurence. Vestavěný fotoaparát povýšil na rozlišení 8 MPx, ale i nadále není schopen pořizovat videa ve Full HD rozlišení. Smířit se tak musíme pouze se 720p (1280 x 720 pixelů). Dotykový displej doznal větší úhlopříčky 4,3" a jemné rozlišení qHD 540 x 960 bodů zůstalo zachováno. V oblasti konektivity budeme postrádat sítě 3G, ale jejich absenci plně nahradí vysokorychlostní datové technologie LTE nebo Wi-Max. Očekávat můžeme i podporu bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n nebo multimediálního konektoru microHDMI. Příznivci sledování filmů ocení pomůcku, která usnadní sledování filmů. Na zadní straně krytu se totiž nachází praktický stojánek.

Samozřejmě i tato novinka podporuje netradiční příslušenství v podobě laptop docku. S radostí můžeme také přivítat přítomnost operačního systému Android 2.3 Gingerbread s nástavbou MOTOBLUR. Ani po stránce výdrže by na tom novinka neměla být bledě. Nabídne baterii typu Li-ion o kapacitě 1 700 mAh a nemá se tak za co stydět.

Technické parametry Motorola Photon 4G

Konstrukce126,9 × 66,9 × 12,2 mm, 158 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (540 × 960 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 2, CPU: 2×1,02 GHz
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 16,38 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2011, ?

Zdroje: newsroom.sprint.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze