Motorola Atrix: pořádná funkční výbava

Motorola se nás svými produkty snaží přesvědčit, že do propadliště dějin rozhodně nepatří a patřit nebude. Po představení velmi zajímavého tabletu XOOM přichází s neméně zajímavým smartphonem Atrix 4G s dosud nevídanou výbavou.

Motorola Atrix 4G

Jako první si tuto novinku budou moci zakoupit zákazníci operátora AT&T. Výbornou zprávou je, že nezůstane pouze za velkou louží, nýbrž pomalu dopluje i do Velké Británie k zákazníkům operátora Orange. Tudíž není vyloučené, že se jí dočkáme i v našich končinách, byť jen z neoficiální distribuce. Dost bylo řečí, nyní se podíváme novince na drápky.

Motorola Atrix 4G

Novinka nás hned ze začátku nenechá v klidu. Očekávat můžeme po stránce rozlišení dotykového displeje opravdu jemný, okem neviditelný rastr v podobě rozlišení qHD 540 x 960 bodů. Při úhlopříčce 4 palce je toto rozlišení ve smartphonech takřka nevídaný jev a můžeme jej spatřit pouze v několika málo modelech. Navíc sklíčko by mělo být odolné vůči škrábancům či mechanickému poškození díky použití technologie Gorilla Glass, kterou používá například Nokia N8. Vysoce nasazenou laťku můžeme spatřit i v oblasti procesoru, kde v útrobách je dvoujádrový procesor s čipsetem Tegra 2 výrobce nVidia.

Novinka stále nepolevuje a pokračuje dále. Dotykový displej i moderní procesor spotřebují spoustu energie. I na to je však nová Motorola perfektně připravena, neboť její akumulátor se chlubí kaapcitou 1930 mAh. I přes zvýšenou kapacitu baterie si telefon udržuje standardní rozměry. Hmotnost činí snesitelných 136 gramů a tloušťka velice příjemných 11 milimetrů. Jak lze vidět, všechno jde. Abych neopomenul poslední třešničku na dortu, musím zmínit velikost paměti RAM, která dosahuje hodnoty 1 GB. V současné době prodávané smartphony se mohou pochlubit pamětí o maximální kapacitě 768 MB, jako například HTC Desire HD .

Motorola Atrix 4G

Ostatní výbava pak zahrnuje například podporu bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n, HSDPA rychlosti 14,4 mbps, či technologii HSUPA. Interní paměť nabídne prostor až pro 16 GB dat, která je dále rozšířitelná o paměťové karty typu MicroSDHC. Operačním systémem bude Android verze 2.2 Froyo. Pozitivní zprávou může být také fakt, že výrobce své zařízení osadil fotoaparátem s rozumným rozlišením 5 MPx a přisvětlovací diodou. Téměř nezbytná je schopnost pořizovat videa v HD rozlišení (1280 x 720 bodů). V těle novinky nalezneme standardní konektory 3,5 mm jack a datový konektor MicroUSB, který je společný i pro nabíječku. Výčet uzavírá nový konektor HDMI.

TIP: Přečtěte si článek dvou jádrového konkurenta LG Optimus 2X

Laptop dock

Spolu s novinkou nám Motorola naservírovala i netbook Motorola Atrix se zajímavým příslušenstvím Laptop dock, které umožní připojení samotného telefonu do dokovacího zařízení. Na monitoru samotného netbooku poté může být přímo zobrazován obsah mobilního zařízení. Netbook má sympatické rozměry s hmotností 1,1 kg, přičemž vestavěná baterie by měla umožnit výdrž dosahující osmi hodin.

Technické parametry Motorola Atrix 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce116,8 × 63,5 × 10,1 mm, 136 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (540 × 950 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 2, CPU: 2×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 930 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Zdroje: gsmarena.com,

Zdroje: motorola-atrix-4g.blogspot.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze