Chystá se Android 2.3 update pro Motorolu Droid/Milestone 2

Americký operátor Verizon oznámil, že na cestě je aktualizace nesoucí novou verzi operačního systému Android 2.3 Gingerbread. Aktualizace přináší velké množství změn, vylepšení i implementaci nových aplikací. Nová verze systému by měla být uvolněna v řádech několika týdnů.

O příchodu aktualizace 2.3 Gingerbread se spekuluje již od začátku dubna letošního roku, ale až nyní spekulace začínají dostávat nové obrysy. Majitelé Motoroly Droid a globální verze Milestone 2 se mohou začít pomalu těšit. Uvolnění aktualizace je totiž na spadnutí. Jako první se dočkají zákazníci americké verze Droidu operátora Verizon. Changelog nabízí obsáhlý list novinek a změn, mezi ty hlavní patří zejména lepší správa a optimalizace pohotovostní výdrže, rychlejší reakce a optimalizace celého prostředí, vylepšený multitasking manager.

Motorola Milestone 2 - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Motorola Milestone 2: nástupce legendy s dvakrát lepším srdcem

Ve zkratce se podíváme na Milestone 2. Především je nástupcem první generace populárního Milestone. Oproti němu přichází s lepší ergonomickou hardwarovou QWERTY klávesnicí ve čtyřech řadách. Procesor doznal velkých změn, nabídne jednojádrový procesor architektury TI OMAP 3630 s grafickým akcelerátorem PowerSGX 530. Paměť RAM nabídne dostatečnou velikost 512 MB. Interní paměť nabízí kapacitu 8 GB. Ostatní změny již oproti první generace nejsou tolik patrné, opět je přítomen dotykový displej stejné úhlopříčky 3,7" a rozlišení 854 x 480 bodů, jenž je krytý ochranným sklíčkem Gorilla Glass, které zabraňuje nechtěným škrábancům a je odolný vůči mechanickému poškození. Na zadní straně je fotoaparát, který rovněž zachovává stejné rozlišení 5 MPx s autofocusem a přisvětlovací diodou.

TIP: Čtěte Android 2.3 Gingerbread je tady: větší výkon, více animací

Changelog změn, novinek a vylepšení

  • Download manager umožní lepší správu aplikací, práci s nimi, jejich instalaci a odinstalování, vliv bude mít i na přílohy v e-mailových zpravách
  • Multitasking kromě seznamu posledně spuštěných aplikací bude nyní obsah i informace o dostupné interní paměti a zároveň bude poskytovat informace o dostupné paměti RAM. Zároveň bude možno ukončit jednotlivé úlohy, případně je ukončit všechny.
  • Power management přináší optimalizaci a zlepšení pohotovostní výdrže
  • Vylepšená klávesnice a práce s textem umožní lepší kopírování, vkládání a označování textu
  • Inovované uživatelské prostředí po vizuální stránce bude upraveno celé prostředí ve znamení nových grafických barevných ikonek, stávající nabídka widgetů bude rozšířena o nové
  • Nové aplikace Google Books, Accuweather, Amazon MP3 store, Blockbuster, Adobe Flash Player 10.2, V CAST

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze