LG Optimus 2X dostal nový software (aktualizováno)

LG Optimus 2X se může pyšnit označením první dvoujádrový telefon na světě, zapsaný v Guinessově knize rekordů. Toto zařízení je na trhu již více než měsíc a půl a během jeho angažmá se potýká s velkou řadou menších, ale i větších problémů. Společnost LG naštěstí chystá nápravu.

Aktualizováno 21.5.2011 - vyjádření LG

„Na českém trhu se u mobilních telefonů LG P990 Optimus 2X vyskytuje verze V10b a V10c. Softwarové verze telefonů se v jednotlivých zemích liší a diskutovaná verze byla určena pro jinou část. V České republice se tak z oficiální distribuce nikdy nevyskytovala. Navíc v každé zemi probíhá několikaměsíční testování telefonu se SIM kartami reálných operátorů, právě z důvodu, aby se odstranily problémy s kompatibilitou mezi telefonem a sítí operátora. Čeští zákazníci se tak nemají čeho obávat. V případě zjištění problémů LG okamžitě pracuje na aktualizaci, která se do telefonu nahrává automaticky, případně je možné nahrát aktualizaci ručně přímo z telefonu – volbou Nastavení | Info o telefonu | Aktualizace software.“

Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG.

V zahraničí se k problému se stabilitou přihlásilo přes 600 uživatelů, kteří podepsali „petici“ za opravu. Ta však nebyla vůbec potřeba, protože LG okamžitě po zjištění problému vydalo aktualizaci V10c, která stabilitu telefonu opravila.

Původní text článku ze dne 17.5.2011

LG Optimus 2X - naživo

LG Optimus 2X patří mezi nejlépe vybavená Android zařízení, které lze v současném světě mobilních telekomunikací najít. Ústředním prvkem je dvoujádrový procesor NVidie Tegra 2 s taktem 1 GHz. Sekunduje mu paměť o velikosti 512 MB, ale pouze 372 MB paměti RAM je vyčleněno pro běžné používání. Zbytek paměti je vyčleněný pro grafické a herní operace. Dalším významným prvkem je kvalitní dotykový displej TFT se zobrazovací technologií IPS o úhlopříčce 4" a rozlišení 480 x 800 bodů. Přítomna je i řada datových technologií jako Wi-Fi b/g/n spolu s HSDPA 10,2 Mbps nebo HSUPA 5,76 Mbps.

LG Optimus 2X
TIP: Čtěte recenzi Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

V zařízení běží operační systém Android starší verze 2.2 Froyo, avšak update na Gingerbread 2.3 je přislíbený na termín června/července. Pro uložení libovolného obsahu poslouží paměť o kapacitě 8 GB ( 5,51 GB + 1,5 GB - tato paměť slouží pro nainstalování aplikací či her.) Sdílení s jinými zařízeními je prostřenictvím konektoru microHDMI nebo technologie Smart Share - DLNA.

LG Optimus 2X – videopohled

Jaké problém a kdy se jich Optimus zbaví?

Nyní k samotným problémům, se kterými se potýká Optimus 2X. Mnozí uživatelé si stěžují na řadu problémů softwarového charakteru. Nejčastější stížností jsou občasné zpomalené reakce, samovolné restartování nebo zamrzání. Někteří uživatelů se nechali slyšet, že po nainstalování aplikace dojde na chvíli k výraznému zpomalení reakcí. V redakci jsme naštěstí žádné z předešlých uvedených problémů nezaznamenali. Začátkem května LG uvolnilo aktualizaci pod označením 10c, která se zásadně podílí na zlepšení výkonu a odstranění řady problémů a bugů. Navíc se společnost LG na sociální síti Facebook vyjádřila, že koncem května lze očekávat aktualizaci, která odstraní podstatnou část problémů a zlepší výkon především v oblasti videa a hudebního přehrávače. Zároveň zapracuje i na samovolných restartech. Aktualizace bude dostupná skrze klienta LG Mobile Update.

Zdroje: facebook.com

Diskuze ke článku
Milan
Zdravím všechny. nedoporučuji update na V10c! Po jeho nahrátí přes LG Tool mi občas vypadává wi-fi ( nejde zapnout a v nastavení je chyba musí se telefon restartovat a pak jede ) předtím mi to nedělalo.
pepino82
No mne to robi aj bez toho aby som fon aktualizoval
H
mě taky tak, asi toho bude víc
Pilllowrecker
Mě to dělalo u verze 10b, naopak po updatu na 10c mi to zatim neudalao, tak uvidime.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze