Motorola Motokey Social: další Facebook phone představen

Americký výrobce mobilních telefonů Motorola světu představil další z řady tzv. Facebook telefonů, které se specializují zejména právě na propojení se stejnojmennou největší sociální sítí světa.

Tip: přečtěte si také článek - Motorola propustí na 800 zaměstnanců a odevzdá se Googlu

Ve světě mobilních telefonů se nám pomalu začíná formovat nový segment trhu, tzv. Facebook telefony. Jde o přístroje, které charakterizuje hardwarové modré tlačítko "F", které slouží nejčastěji ke sdílení statusů, fotek či podobných dat, a navíc má ještě další funkce jako je například LED podsvícení, které se zaktivuje například při příchozí zprávě na Facebooku. Tyto telefony také nabízejí tu nejtěsnější možnou provázanost s touto sítí, a také většinou pro všechny mladé pisálky naprosto nezbytnou věc v podobě hardwarové QWERTY klávesnice.

Vůbec první Facebook telefony už na globální trh uvedl Tchajwanský výrobce HTC v podobě modelů ChaCha a Salsa. Následně svůj Facebook telefon představil i operátor Vodafone Vodafone 555 Blue. K této trojici nyní přidává svého zástupce jménem Motokey Social i Americká Motorola, a my si tento telefon v dnešním článku krátce představíme.

Motorola Motokey Social - oficiální fotografie

Motorolu Motokey Social definují rozměry 105,5 × 60 × 9,90 milimetrů a hmotnost příjemných 87 gramů. Jde o klasický messenger s QWERTY klávesnicí obohacenou o již zmíněné modré "F" tlačítko, a displejem orientovaným na šířku. Když už jsme zmínili displej dodáme, že je dotykový TFT a má úhlopříčku 2,4 palce při QVGA (240×320 pixelů) rozlišení. V telefonu běží uzavřené proprietární prostředí od Motoroly, které je výrazně orientováno na komunikaci skrze Facebook, SMS zprávy a práci s e-maily či prohlížení internetu. Interní paměť přístroje činní 128 MB a je dále rozšiřitelná pomocí paměťových karet standardu MicroSDHC. Operační paměť RAM má, vzhledem k tomu, že mluvíme o "hloupém" telefonu, celkem sympatickou kapacitu 64MB.

Video

Model Motokey z hlediska multimediálního nabízí třeba 3,2 megapixelový fotoaparát. Ten ovšem postrádá automatické ostření, spoušť i LED diodu pro přisvětlení tmavších scén. Připojení na internet může probíhat skrze dvojici GPRS/EDGE, a nebo také překvapivě i za pomoci 3G v podobě HSDPA a nebo přes vestavěnou Wi-Fi standardu 802.11 b/g. Pro úplný výčet konektivity přístroje ještě nesmíme zapomenout na Bluetooth verze 2.1 s profily A2DP a EDR. Propojení s PC probíhá právě za jeho pomoci, případně skrze Micro USB port. Nekvalitní dodávaná sluchátka, které se v prodejním balení telefonu objeví, můžete nahradit za libovolná sluchátka díky standardnímu 3,5 mm audio jacku.

Motorola při představení telefonu blíže nespecifikovala, kdy se model Motokey Social chystá uvést na trh, každopádně jej předběžně očekáváme ještě v tomto roce, v horším případě na začátku nového roku za odhadovanou cenu přibližně 3200 Kč.

Technické parametry Motorola Motokey Social

Konstrukce105,5 × 60 × 9,9 mm, 87 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 240 × 320 px, 30 FPS
Chipset
PaměťRAM: 64 MB, vnitřní paměť: 50 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor910 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2011, ?

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze