Motorola propustí na 800 zaměstnanců a odevzdá se Googlu

Důvod k propouštění zaměstnanců a zavírání továren je prostý. Motorola totiž souhlasila s nabídkou společnosti Google na odkoupení své mobilní divize Motorola Mobility a ve druhé polovině listopadu proběhne konečné odsouhlasení prodeje divize. Tento krok ale bude stát práci 800 zaměstnanců a Motorolu 27 milionů dolarů na odstupných.

Takovou částkou jsou vyjádřeny odstupné zaměstnanců před zdaněním. Další 4 miliony dolarů bude společnost stát zavření některých provozů. Oba kroky byly schváleny 24. října letošního roku.

Motorola se tedy kompletně připravuje na převzetí své divize Googlem. Již v létě jsme vás informovali o historickém obchodu mezi Motorolou a Google. Motorola Mobility společně se všemi jejími patenty stála Google 12,5 miliard dolarů, což je slušné číslo i na Google.

TIP! Přečtěte si preview na nejspíše poslední přístroj původní Motoroly - Motorola RAZR.

Tento krok však možná prospěje oběma společnostem. Motorola Mobility totiž ve své poslední finanční zprávě hlásila ztrátu 32 milionů, což je sice menší zlepšení ve srovnání s 34 miliony loni, avšak stále mínusové. Prodeje se naopak zvedly o 11%, což by mělo pro změnu pomoci Googlu na hardwarovém trhu.

Google

Ten ale využije sílu Motoroly a více než 17 000 patentů především k podpoře platformy Android a její ochraně před soudními kroky konkurence, jako je Apple či Microsoft. Vzhledem k dravosti prvně jmenované společnosti se to rozhodně bude hodit.

Zdroje: businessweek.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze