Facebook telefony HTC ChaCha a Salsa mají své ceny

1

Sociální síť facebook se v poslední době stává fenoménem. Pro mnohé je to dokonce životní styl a na tento trend reaguje výrobce HTC svými novinkami ChaCha a Salsa, které jsme vyzkoušeli v Barceloně po jejich představení. Nyní je známa jejich cena a datum zahájení prodeje.

HTC Salsa spadá do třídy klasických dotykových telefonů, jenž se vzhledově nepřímo inspiroval modelem Legend a rovněž svými rozměry je tomuto modelu příbuzný, a to včetně typické brady. Dotykový kapacitní displej nabídne rozlišení 320 x 480 bodů při nezvyklé úhlopříčce 3,4". Pod displejem se nachází čtyři senzorové klávesy. V prostředí telefonu se budou nacházet přímé odkazy vedoucí na sociální síť Facebook, zároveň by měla být i vyčleněna dedikovaná klávesa odkazující přímo na portál Facebook.

HTC Salsa - zařízení s dotykovým displejem

TIP: Čtěte preview HTC Salsa a Chacha: Facebook phone je tady

HTC ChaCha bude baštou uživatelů vyžadující textovou komunikaci a kteří tuto komunikaci preferují nadevše. Nejvíce ceněnou vlastností totiž bude přítomnost hardwarové QWERTY klávesnice. Opět i zde se budou nacházet přístupy k sítí Facebook nebo speciální klávesa odkazující na tuto síť. Na přední straně se bude nacházet menší zato dotykový displej v horizontálním uspořádání o rozlišení 480 x 320 bodů s úhlopříčkou 2,6". Nad dotykovým displejem se nachází i kamera o rozlišení VGA určená pro videohovory. Na zadní straně potěší přítomnost 5 MPx fotoaparátu, kterému neschází automatické zaostřování ani přisvětlovací dioda pro pořizování snímků ve zhoršených světelných podmínkách.

HTC ChaCha - telefon s dotykovým displejem a hardwarovou QWERTY klávesnicí

TIP: Čtěte preview HTC Salsa a Chacha: Facebook phone je tady

Internetový obchod Amazon UK již obě novinky zařadil do svého předprodeje. Datum naskladnění je uvedeno na 26. června. Prodejní cena novinky HTC ChaCha činí 249,99 liber (v přepočtu podle aktuálního kurzu na naší měnu pak 6 749 ,- Kč včetně daně). A HTC Salsa začíná na ceně 319,99 liber (v přepočtu na české koruny částka činí 8 895 ,- s daní). U nás pak můžeme očekávat o něco vyšší ceny a pozdější datum zahájení prodeje.

Zdroje: androidcentral.com