Motorola DROID 4 oficiálně: Full HD s LTE

2

Motorola Droid 4 bude špičkovým zařízením s Android systémem a pěti řadou hardwarovou QWERTY klávesnicí. Dotykový displej nabízí úhlopříčku 4 palce s qHD rozlišením. Moderní technologie budou zastoupeny rychlými datovými technologiemi 3G a 4G LTE. Fotografické schopnosti představuje 8 MPx fotoaparát.

Motorola patřila odjakživa mezi výrobce, kteří umí vyrobit zařízení s kvalitní hardwarovou QWERTY klávesnicí. Po Milestone první, druhé i třetí generace přichází DROID 4. Jeho výbava se může směle rovnat s těmi nejlepšími zařízeními na trhu.

Motorola DROID 4

O bezproblémovou textovou komunikaci by se měla postarat pěti řadá, bíle podsvícená hardwarová QWERTY klávesnice. V dalších specifikacích se výrobce zmiňuje o dotykovém displeji velikosti 4 palce a jemným rozlišením 540 x 960 bodů. Ochranu před různými vlivy mechanického poškození, škrábanci zajisti minerální ochranné sklo Corning Gorilla Glass. Zobrazovací technologie není potvrzena, tipujeme AMOLED nebo Super AMOLED technologii.

Rychlá odezva systému i bezproblémový chod i náročnějších aplikací zajistí dvoujádrový procesor pracující na frekvenci 1,2 GHz s dostatečnou kapacitou 1 GB operační paměti RAM. Zadní strana je osazena fotoaparátem o rozlišení 8 MPx s automatickým zaostřováním a pořizováním videí ve Full HD rozlišení. DROID 4 bude výborným pomocníkem i v oblasti internetu či možnostech konektivity. Zastoupeny jsou jak tradiční technologie GPRS a EDGE tak i sítě 3G (HSDPA/HSUPA) nebo nejnovější technologie 4G LTE technologie nevyjímaje. To vše bude doplněné o bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n.

Konektivita s externími zařízeními bude prostřednictvím nabíjecího a datového konektoru MicroUSB nebo microHDMI konektoru. Chybět nebude ani Bluetooth 3.0. Interní paměť bude rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC až do kapacity 32 GB.

Pro majitele DROIDu 4 bude v prodeji velmi zajímavé příslušenství

U takto vybaveného zařízení konečně nejsme zklamáni nízkou kapacitou baterie. Pod zadním krytem nalezneme baterii kapacity 1 785 mAh. Do prodeje novinka vstoupí bohužel s Androidem 2.3 Gingerbread. Raději bychom ale viděli 4.0 ICS. Na prodejní pulty by se novinka měla dostat ke konci roku či začátkem roku 2012. Co na novinku říkáte? Jak se vám líbí její výbava, vzhled?

Zdroje: pcworld.com, gsmarena.com, droid-life.com, droid-life.com