Motorola Moto E oficiálně: levný pracant s podporou dualSIM

10

Motorola levné telefony umí, naposledy to dokázala špičkovým modelem Moto G, který, ač se nesnaží konkurovat drahým smartphonům, nabídne vše podstatné, navíc za velmi příznivou cenu. Po stejné cestě se vydává i dnes představená Motorola Moto E, tentokrát už pod taktovkou Lenova. Kromě nízké ceny novinka potěší podporou dualSIM nebo 5Mpx fotoaparátem.

Motorola Moto E na oficiálních snímcích

Nepřehlédněte:

Vyrobit levný, ale zároveň kvalitní telefon pro masy lidí není nic jednoduchého. Zdá se, že Motorola přišla na recept, jak vytvořit velmi levné telefony, na kterých to však po funkční stránce nemusí tak úplně poznat. Motorola Moto E je levnější alternativou k modelu Moto G, od té si z části vypůjčila také design, rozměry jsou však nepatrně menší, konkrétně 124,8 × 64,8 × 12,3 milimetru. Hmotnost se však téměř nezměnila a zastavila se na hodnotě 142 gramů.

Motorola Moto E na oficiálních snímcích

Za menší rozměry může menší úhlopříčka displeje, Motorola Moto E nabídne 4,3palcový displej s qHD rozlišením, tedy konkrétně 540 × 960 pixelů. Motorola však nešetřila na ochraně, displej je tak krytý sklem Gorilla Glass 3, to by mělo spolehlivě zamezit případnému poškrábání. O výkonnostní složku přístroje se postará dvoujádrový procesor od Qualcommu, konkrétně mluvíme o čipu Snapdragon 200 s taktem 1,2 GHz. Operační paměť RAM se zastavila na hodnotě 1 GB, ta uživatelská pak na 4 GB. Lze ji ovšem bez problému rozšířit pomocí paměťových karet microSD (až 32 GB).

Motorola Moto E na oficiálních snímcích

Motorola Moto E hned po svém příchodu na trh nabídne nejnovější verzi operačního systému Android, tedy 4.4 KitKat, výrobce navíc přislíbil i další aktualizace. O výdrž se postará baterie s kapacitou 1 980 mAh, ta by mohla vzhledem ke slabším vnitřnostem telefonu stačit. Snímky budete moci pořizovat 5Mpx fotoaparátem, přisvětlovací LED dioda ovšem chybí, stejně jako přední kamera pro videohovory. Video budete moci nahrávat také, bohužel pouze v rozlišení 854 × 480 pixelů.

Motorola Moto E

Konektivitu obstará základní GPRS, EDGE, ale také HSPA a na krátkou vzdálenost poslouží Bluetooth ve verzi 4.0 a Wi-Fi 802.11b/g/n. NFC a LTE z pochopitelných důvodů chybí, potěší ovšem podpora FM rádia a také podpora dualSIM. Motorola Moto E se bude prodávat celkem v 9 různých barvách zadního krytu, cena novinky se vyšplhala na 129 dolarů, což je v přepočtu 3 100 Kč včetně DPH. Dnes se Motorola Moto E začne prodávat v Indii, Velké Británii, Brazílii, Mexiku, Španělsku a Kanadě, další trhy budou následovat postupně.

Technické parametry Motorola Moto E

Kompletní specifikace
Konstrukce124,8 × 64,8 × 12,3 mm, 142 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,3" (540 × 960 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 854 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8210, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 980 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2014, 3 999 Kč

Zdroje: goodbyedumbphone.com, motorola.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
štyby
Na videu nevidím LED diodu a v popisku je...
serfs
Až se bude oficiální česká distribuce(záruka, servis), tak dejte věet. Tahle mě to vůbec nezajímá
St
Docela hezký i zajímavý telefon. Škoda jen, že tam nedali diodu jako blesk, resp. jako svítilnu. Opravdu ty výrobce nechápu, tak dovedou zkazit jinak docela dobrý telefon tím, že tam nedají např. slot na kartu, blesk či čidlo jasu. A přitom jsou to cca korunové položky.
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Otazka,nikde to tu nie je napisane. Ma Moto E stereo-reproduktory ? Alebo to je len tak ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze