Motorola Moto E už i u nás: cena je příjemná

37

Zhruba před měsícem byla Motorola Moto E představena v Indii, a před pár dny také doputovala na náš trh. Samotný telefon spadá cenovkou do nižší třídy, výbavou se však snaží mířit výš. Pojďme se podívat, kolik u nás za tento zajímavý kousek zaplatíte a kde ho vlastně můžete sehnat.

Společnost Motorola se v poslední době proslavila schopností nabídnout dobré parametry za slušný peníz. Příkladem může být Motorola Moto G, což je slušný smartphone, bohužel však s jedním neduhem – v České republice se k němu v podstatě nedostanete. Naštěstí, chybami se člověk učí, a další model, tedy Motorolu Moto E, u nás již seženete, i když oficiální distribuce to bohužel pořád není.

TIP: Motorola Moto E oficiálně: levný pracant s podporou dualSIM
Motorola Moto E: oficiální fotografie

S tím souvisí hlavně absence češtiny, což může být pro mnohé uživatele odrazující. V případě však, že máte s angličtinou dobré vztahy, tak samotný telefon nabídne slušné parametry, v čele s 4,3" displejem, na kterém figuruje dostačující rozlišení 960 × 540 pixelů, dvoujádrovým Snapdragonem 200 taktovaným na 1,2 GHz nebo 1 GB RAM. Vnitřní paměť se zastavila na hodnotě 4 GB a zadní fotoaparát nabídne rozlišení 5 Mpx, bohužel však bez jakéhokoliv přisvětlení. Operační systém zde zastupuje nejnovější Android 4.4.3 KitKat, další aktualizace jsou navíc přislíbeny. Další výhoda spočívá ve výdrži, jelikož výrobce zvolil baterii s kapacitou 1 980 mAh, a díky menšímu displeji a méně náročnému procesoru nemá telefon problém vydržet i 2 až 3 dny bez nabíječky.

Technické parametry Motorola Moto E

Kompletní specifikace
Konstrukce124,8 × 64,8 × 12,3 mm, 142 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,3" (540 × 960 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 854 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8210, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 980 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2014, 3 999 Kč

Za kolik ale dostanete tuto nadílku? Pokud byste čekali cenovku okolo pěti tisíc korun, tak pro vás máme příjemné překvapení. Internetový prodejce CZC.cz, který tento telefon neoficiálně dováží, si totiž za tento kousek účtuje 3 999 Kč. Na druhou stranu je to ale navýšení oproti ceně v zahraničí, která se pohybuje někde až o tisícikorunu níže. Například německý Amazon nabízí tento model za 119 eur, což je v přepočtu přibližně 3 200 Kč.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Ganimoth
Moto E nema autofocus a diodu, coz je dosti odrazujici.
skejpa
4000 za takovou píp ? Mě to teda moc lákavé nepřijde.
Vojta
Tak cena není vyloženě špatná, ovšem pokud bych o tento telefon opravdu stál, určitě bych zvažoval i variantu přes americký Amazon (130 USD, poslat přes Shipito a podobné), či německý Amazon 120 EUR, zaslání do ČR, tuším, zdarma. Cenový rozdíl je stále výrazný (i s ohledem na délku a uplatnění záruky atp.).
Krištof Pučejdl
Krištof Pučejdl
"Díky menšímu displeji..." 4,3" je tedy vážně prcek. Neuvěřitelné, jak snadno nás výrobci přeučili na 5,5 plácačky, že 4,3 se řadí mezi menší displeje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze