Motorola Moto E oficiálně představena (2× aktualizováno)

Z brazilského řetězce Fast Shop unikly informace o nově připravovaném telefonu od Motoroly. Tím by mohla být očekávaná Motorola Moto E. Oficiální uvedení se očekává v úterý 13. května na plánovaném eventu, kde má Motorola představit telefon pod hesly aby „vydržel“ a „naceněn pro všechny“.

Aktualizováno 13. 5. 2014

Motorola Moto E byla před několika málo okamžiky představena v Indii. Novinka nabídne 4,3palcový qHD displej s krycím sklem Gorilla Glass 3. Telefon přitom bude poháněn dvoujádrovým procesorem Snapdragon 200 na taktu 1,2 GHz, jenž bude doplňovat 1 GB paměti RAM.

Moto E – oficiální fotografie

Jako systém poslouží Android ve verzi 4.4.2 KitKat. Na zadní straně telefonu pak nechybí 5Mpix fotoaparát. Telefon se krom jiného chlubí i podporou funkce Dual SIM, kapacita baterie přitom činí 1 980 mAh.

Aktualizováno 13. 5. 2014

Příchod Motoroly E se bez pochyby blíží. Svědčí o tom i další únik fotografie této levné Motoroly. Na svědomí jej má @evleaks a tentokrát se můžeme podívat, jak bude Moto E vypadat v bílé variantě.

Moto E v bílé variantě

Původní informace z 11. 5. 2014

Motorole poprvé od rozdělení od Googlu unikly konkrétní informace o chystaném zařízení ze svých dílen. Tím by měl být model Moto E, který by měl útočit především cenou. Na internetu se totiž objevil kompletní seznam specifikací nového telefonu. To, jestli jsou informace pravdivé, se nejspíše dozvíme v úterý.

Uniklé fotografie nové Motoroly.

Nový telefon, kterému se zatím přezdívá Moto E, by měl oslovit hlavně svojí cenovkou a nadstandardní výbavou. Motorola již v minulosti ukázala, že dokáže postavit velmi dobrý telefon za dobrou cenu a určitě tomu tak bude i teď. Moto E by měla mít 4,3" displej, 1,2 GHz dvoujádrový procesor Snapdragon, 1 GB operační paměti, 1 980mAh baterii a dva sloty na SIM karty. Dále se ví, že bude podporovat microSD karty do velikosti 32GB a na zádech bude mít 5megapixelový fotoaparát. Nehledejte však přední fotoaparát, žádný totiž Moto E nemá. Cena uvedena nebyla, ale dá se očekávat mezi 3 000 až 4 000 Kč.

Zdroje: engadget.com, theverge.com, webcache.googleusercontent.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
kubik393
Vidím, že stejně jako u Lumie 520 chybí zadní přisvětlovací diodka, to je trochu nepříjemné, na druhou stranu ta baterie a dualSIM hodně vyvažuje, jenom aby byl displej zdařilý, pak to za tu cenu bude hodně zajímavá alternativa ke všem těm sice značkovým, ale pořád čínským výrobcům. Hodně zajímavý pak bude i souboj s Nokiemi řady X, které dualSIM funkcionalitu také podporují.
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
Jestli to bude mít LTE tak už si kupuju lístek na vlak do Německa.
Dan
Když to srovnám s Xiaomi Redmi 1s, tak myslím, že za tu cenu kolem 4 tis. by na tom mohla být Motorola E ještě o něco lépe.
Martin P.
Nemá web kameru na Skype a spol
Nemá přisvětlovací diodu pro foťák
jen dvoujádro
rozlišení, neznámá
velikost paměti bez SD karty, neznámá
podpora jazyků pro střední východní Evropu / neznámá
atd...

Kde je ta nadstandardní výbava?

Geekovy to bude málo , obyčejnému uživateli zase ta "obyčejná" Motorola nic neřekne. Takže zase jako Moto G a Moto X menšina se toho chytne. A po roce a něco pokud to zlevní možná i zbytek ikdyž boom u Moto G se nekonal. Tedy jen v akademické rovině na webových forech....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze