Motorola Defy pro Evropu: první odolný Android

6

Vzpomínáte na Motorolu i1? Můžete rovnou zapomenout, chystá se totiž další mašinka odolná vůči prachu, poškrábání, nárazům a vodě. Tentokrát se můžeme těšit na 3,7" palcový odolný displej a moderní operační systém Android 2.1.

Nejdůležitější premisou Motoroly Defy je, jak už název napovídá, odolnost proti vnějším vlivům jako pád mobilu, poškrábání displeje v kapse (Gorilla Glass), používání v písečné bouři či ponoření telefonu do hloubky jednoho metru. To vůbec nezní špatně pokud vezmeme v potaz, že mobil váží pouhých 118 gramů a jeho tloušťka nepřevyšuje 13,8 milimetrů. Do rovnice si přidejte kapacitní dotykový displej, jenž nabízí rozlišení 480 x 854 pixelů.

Odolný a výkonný

Uvnitř telefonu bude tikat chipset OMAP 3610 běžící na 800MHz, což by mělo poskytnout potřebnou výpočetní sílu. I přes celkovou obrněnost mobilu se Motorole podařilo vměstnat na záda mašinky 5 MPx fotoaparát s LED diodou, takže při návštěvách náročnějších prostředí nebudeme ošizeni o vzpomínky. Zatím se neví, zda se v technických parametrech objeví i možnost natáčení v HD, nicméně alespoň v rámci frameratu se dočkáme vysoké kvality – 26-30 snímků za sekundu už je jistým příslibem plynulého videa, i když třeba nebude v 720p. Ke zvukové kvalitě zaznamenávaného videa přispěje i duální mikrofon s funkcí redukce okolního hluku.

Každý otvor kdekoliv na telefonu je chráněn víčkem, přičemž se v konstrukci najdou i šroubky, jež spínají obaly dohromady, aby se dovnitř nedostala žádná kapalina. Vývojáři také přemýšlí nad možností upgradu na Froyo, ale nic se zatím neví jistě – Defy nicméně nabídne jako přednastavený textový editor aplikaci Swype, o níž jsme včera psali.

Motorola Defy by měla být v Evropě dostupná někdy ve čtvrtém kvartálu tohoto roku, což je rozhodně správným tahem na předvánoční branku. Jestliže tedy potřebujete odolný telefon a zároveň chcete moderní operační systém a pořádný dotykový displej, rozhodně si šetřete peníze.

Technické parametry

Rozměry 107 x 59 x 13,8
Hmotnost 118 gramů
Konstrukce klasická, dotykový displej
Sítě GSM 850/900/1800/1900 MHz br> UMTS dual-band European/Asian 3G (900/2100 MHz)
Displej dotykový, typu WVGA, rozlišení 480 x 854 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 3,7"
Paměť 2048 MB vnitřní + paměťové karty microSD/microSDHC do 32GB
Otevřený operační systém ano / Android 2.1
Organizační funkce e-mailový klient s podporou IMAP/POP3/SMTP, kalendář, úkolovník, poznámky, diktafon, kalkulačka, opakovaný budík, odpočítávač, stopky, světový čas, převodník velikostí, převodník jednotek, vyzváněcí profily, skupiny volajících
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (mp3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, AMR), FM rádio, přehrávač videa, Java 2.0, 3,5 mm Jack
Fotoaparát 5 Mpx
nahrávání videa (?px, 26-30 snímků/s)
GPS A-GPS
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Flash Lite a HTML, Stereo Bluetooth 2.1
WCDMA 900/2100, GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 7.2 Mbps (Category 7/8), EDGE Class 12, GPRS Class 12, HSUPA 2.0 Mbps
Baterie a výdrž Li-Ion 1540 mAh
Doba hovoru: až 6,66 hodin, pohotovostní režim: až 400 hodin
Cena a dostupnost ? Kč s DPH
zima 2010
Diskuze ke článku
Murphy
Dobrý den,první odolný android to opravdu není, možná byste si měl doplnit znalosti, podle profilu na facebooku vám odhaduji velmi nizky vek stredoskolaka. Nebo budete lidi dezinformovat?
Jakub Vitásek
Jakub Vitásek
Taky zdravím, pane Murphy. Ačkoliv se vám může věk středoškoláka zdát příliš nízký, i já vím o dřívějších Androidech v historii, které byly značně obrněné.

Nadpis má být samozřejmě brán s rezervou - ne první v historii -, je to myšleno tak, že je to opravdu telefon zaměřený na pořádnou ochranu a zároveň pořádný Android.

Moje tvrzení dokazuje hned první věta v perexu, kdy mluvím o dřívějších modelech Motoroly, jako je i1. Děkuji za milý komentáře a těším se na jakékoliv další připomínky.
Me
Jakým způsobem se dá brát slovo "první" s rezervou? Jako třeba první ze sta? :-)
Joe
vite kde je nejaka videorecenze na Motorolu Defy+
Dekuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze