Mohly by nositelnosti nahradit mobily? Podle Ericssonu ano

13

Přemýšlíte někdy nad tím, kudy by se mohl ubírat vývoj mobilních telefonů a jestli i za jedno nebo dvě desetiletí budeme volat ze stále stejných placek? Ericsson si na toto téma nechal zpracovat studii, ze které vyplývá, že by roli telefonů mohlo přebrat dnešní příslušenství.

Chytré hodinky, brýle, sluchátka, náramky nebo kusy oděvu – dnes jsou to všechno jenom věci, které připojujeme k ústřednímu telefonu případně počítači, ale podle průzkumu s názvem „Nositelné technologie a internet věcí“ věří skoro polovina respondentů v to, že jednou mobil zcela nahradí.

Wear

TIP! Ericsson slaví 140 let, jen málo firem tak ovlivnilo mobilní svět

Co z průzkumu vyplynulo dále, je optimismus uživatelů v této oblasti: každý třetí očekává, že kolem roku 2020 bude využívat alespoň pět takových přístrojů. A očekává se, že během následujících pěti let tato zařízení získají schopnosti dnešních smartphonů.

TIP! Podle Ericssonu už smartphony nemusí být do 5 let potřeba

To je bezesporu zajímavá myšlenka. Vícero zařízení, jejichž data by byla propojena přes cloud, by byla méně náchylná na selhání nebo vybití baterie, jako je tomu u dnešních smartphonů. Na druhou stranu by to pro uživatele znamenalo trochu víc starostí. A která myšlenka se spíše líbí vám? Nacpat vše do jednoho, anebo naopak diverzifikovat?

Zdroje: ericsson.com

Diskuze ke článku
Nadpis
Podle Erissonu ano
mamhojakkun
Nositelnosti? Moje oči hoří.
blue.sun
Inu, Ericsson už sám zařízení nevyrábí a žije ze sítí, co jiného mají říkat? Oni potřebují, aby se stavěly nové vysílače, nová komunikační centra...
Já nepotřebuju mít deset blbin, které budu muset nabíjet, hlídat a co chvíli obměňovat a aktualizovat...
Jirka.S
Ano, představit si to umím, ale ne v takovém rozsahu jak je napsáno. Už teď využívám telefon jen na zábavu, práci a hraní her(ps4remote play), mám jako telefon z3 tablet compact, k tomu hodinky takže nemusím tahat z tašky ( kterou sebou stejně pořád nosím kvůli pití peněžence apod.) pokaždé když přijde nějaká blbost, na volání používám sbh 54 od Sony, takže mám na volání prakticky jen tyčinku podobnou zapalovači. Hovory a zprávy, tedy primární účely telefonu obstarám tedy na zmíněných dvou věcech a na tablet zbývá jen ta zábava a občas práce, proto jsem zvolil tablet, mám vše v jednom zařízení a když už si stejně kazím oči čuměnim do displaye tak nebrejlim do prťavého. A umím si představit, že bych simku tedy klidně měl jen v hodinkách nebo v sbh54. Trochu jsem se rozepsal jak teď využívám svojí přenosnou elektroniku srry ;-). Ps:kdyby někoho zajímalo čím fotíme, tak je to v dnešní době skoro k neuvěření, ale digitální zrcadlovkou a ne mobilama,s tou kavalitou bych se nespokojil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze