Oppo si pojišťuje přístup k 5G, bude spolupracovat s Ericssonem

Oppo si pojišťuje přístup k 5G, bude spolupracovat s Ericssonem
Fotografie: Ericsson
  • Víceletá globální křížová licence pokrývá mobilní technologie včetně 5G
  • Oppo bude platit Ericssonu za používání jeho patentů

Společnosti Ericsson a Oppo v tiskové zprávě oznámily, že podepsaly víceletou globální dohodu o křížové licenci na patenty. Tato dohoda zahrnuje patenty nezbytné pro standardy mobilních technologií, včetně 5G. Podobnou dohodu přitom na začátku roku Oppo uzavřelo už s Nokií.

Christina Petersson, ředitelka pro duševní vlastnictví ve společnosti Ericsson, k nadcházející spolupráci uvedla: „Tato důležitá licenční smlouva se společností Oppo, která nese licenční poplatky, umožňuje společnosti Ericsson dále investovat do základních komunikačních technologií. Licence potvrzuje, že odvětví patentových licencí funguje, a je důkazem, že naprostá většina licenčních smluv je založena na obchodním jednání. Odráží také vzájemný respekt k patentovému portfoliu druhé strany. Nyní se těšíme na růst příjmů společnosti Ericsson z práv duševního vlastnictví díky dalším dohodám o 5G a expanzi do dalších licenčních oblastí, jako je například internet věcí a spotřební elektronika.

Podle tiskové zprávy se finanční přínos této dohody již projevil ve finančních výsledcích společnosti Ericsson za 2. čtvrtletí 2024.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze