Modrá je dobrá. Nothing do svých telefonů integruje podporu iMessage od Applu

5
Modrá je dobrá. Nothing do svých telefonů integruje podporu iMessage od Applu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Funkce bude dostupná od pátku 17. listopadu
  • Nothing chce tímto krokem zbořit pomyslné bariéry mezi uživateli chatovacích platforem

Rozdělení na dva tábory, konkrétně ty, kteří během chatování preferují vidět pouze modré bubliny, a ty, kteří se „spokojí“ i se zelenými, je ve světě uživatelů iPhonů velké téma. Zřejmě tak zásadní, že si k němu neodpustil komentář ani známý rapper Drake. Zdá se však, že brzy nebudou modré bubliny výsadou komunikace pouze napříč majiteli smartphonů s logem nakousnutého jablka.


Společnost Nothing, která se na trhu prosadila především uhrančivou marketingovou komunikací a designovými produkty se zajímavým poměrem cena/výkon v čele s Nothing Phony, se rozhodla do nejnovějšího Nothing Phonu (2) přidat podporu iMesage skrze novou aplikaci Nothing Chats využívající chatovací platformu Sunbird. Podle informací The Verge bude funkce dostupná uživatelům v Severní Americe, EU a také dalších evropských státech počínaje tímto pátkem (tj. 17. listopadu 2023).

Podle zástupců společnosti Nothing se rozhodli udělat tento krok z toho důvodu, že chatovací platformy rozdělují uživatele smartphonů na dva tábory, a chce tak zbořit tyto pomyslné bariéry. Využití platformy Sunbird je pak odůvodněno tím, že jsou zprávy doručeny od uživatele k uživateli a nejsou ukládány v průběhu své cesty (tj. nejsou ukládány na serverech společnosti Sunbird.) Redaktoři The Washington Post tuto novou funkci již vyzkoušeli a podle dosavadních zkušeností po většinu času funguje správně, nicméně schází některé pokročilejší funkce iMessage, například možnost editovat zprávu či reagovat na zprávy vybranými reakcemi (palcem nahoru/dolů apod.). Stejně tak podle stejného zdroje zatím ani správně nefungují skupinové chaty, i když by oficiálně již měly být funkční. Za nepříjemné omezení by někdo rovněž mohl považovat automatické smazání účtu v případě, že je uživatel neaktivní po dobu dvou týdnů, jak se uvádí na nothing.tech. Další limitací může být pro někoho nutnost si nejprve vytvořit Apple ID.

Diskuze ke článku
Michal
Michal
Rozlišovat lidi podle toho, jestli mají modrou bublinu nebo ne (tedy jestli mají iOS nebo Android) považuju za jednu z největších ubohostí současnosti.
Lukas Klima
Lukas Klima
Kdyby Apple chtěl, mohou spolu komunikovat všichni bez rozdílu zařízení. Jenže on to nepustí a nutí lidi kupovat jejich telefony aby tuhle službu mohly využívat. Sprostý byznys a to se pasují do role spasitelů světa. Nějaké barevné bubliny má normální člověk na háku.
Porydge Covername
Porydge Covername
A co skvělého to umí? To samé co Messenger, WhatsApp a spousta dalších aplikací, které běží na všech zařízeních? Úžasný, to potřebuju, nevím jak jsem se bez toho dodnes obešel.
Daniel
Daniel
Tady se lidi diví co je tak skvělého na iMessage že se to musí řešit. Ono upřímně nic, je to průměrná služba, ale jelikož iMessage se v US prosadil jako dominantní chatovací služba, je to překážkou k tomu aby lidi přešli na Android. Nothing to vysvětluje ve videu, že jediný trh kde se jim nedaří s telefonama je US, což je pro ně ten nejdůležitější protože má největší potenciál finanční. A zjistili že nějakých 70% lidí co si kupují jejich sluchátka mají iPhone. Jinak bych tomu ale nějak nevěřil co se týče zabezpečení. Říkali že je to vlastně jen Mac server farma někde, kde vám reroutujou přihlašovací údaje Apple a přihlásí do iMessage kde pak jen přeposílají zprávy do jejich appky. Takže vlastně kdokoliv fyzicky přítomný na tý server farmě má kompletní přístup k vašemu Apple účtu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze