Mobily už neprodává, ale může na nich dost vydělat. LG se chystá prodávat patenty

1
Mobily už neprodává, ale může na nich dost vydělat. LG se chystá prodávat patenty
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Firma se chystá založit divizi na odprodej patentů
  • Ty se týkají nejen smartphonů, ale i mobilních sítí
  • Některé odvážné nápady značky by tak mohly znovu ožít

Definitivní konec mobilní divize LG byl pro mnohé smutnou zprávou, hlavně proto, že se jihokorejský výrobce nebál nejrůznějších experimentů. To bylo možné i díky tomu, že firma byla aktivní ve výzkumu a vývoji. Vedle telefonů tak vznikla i celá řada patentů nezanedbatelné hodnoty.

Server digitaltrends.com informuje o tom, že se LG chystá založit specializovanou společnost, jejímž jediným úkolem bude právě prodej duševního vlastnictví. Konkrétně má v držení přes 20 tisíc patentů a týkají se nejen koncových zařízení, ale i mobilních sítí, obzvláště 5G.

Vedle příjmů z převodu duševního vlastnictví se tak firma zbaví i nákladů na prodlužování nejrůznějších licencí. Odhaduje se, že ji držení patentů, ochranných známek a dalších nehmotných statků přijde na na více jak 16 miliónů dolarů (asi 370 miliónů korun) ročně. A výhoda to může být i pro koncové zákazníky. Existuje tak naděje, že se mnohé ze zajímavých nápadů dostanou opět do prodeje, byť pod jinou značkou.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 14. 3. 2022 09:09
Tak po přečtení původního článku se dozvíte že to je jen nápad ne že to LG udělá, protože si mysleli že když BB bude prodávat že by i LG ale to oni neudělají už z toho důvodu že se o sítě stále zajímají a o další odvětí to samé, jako baterie, displeje atd. Určitě LG nebude nic nikomu prodávat.
1. Kdo by to koupil.
2. Menší firmy nemají na to tolik peněz.. BB bude za to chtít o dost menší částku než by chtěla LG..
A vůbec v tomhle článku chybí dost informací, to že např. Chtějí prodat ale jen některé, zbytek bude ještě využívat v jiných odvětví.. Že část peněz by šla pro lidi co ty patenty vymyslela a podala...
Sice to chtěli zde stručně napsat ale ten článek pak zní LG se chystá to vše prodat..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze