Vyzkoušeli jsme finální verzi Skype pro Windows Phone (video)

Uživatelé telefonů s operačním systémem Windows Phone se dnes konečně dočkali finální verze aplikace Skype, která nahrazuje dva měsíce starou beta verzi. Jak Skype vypadá a funguje? Přinášíme shrnutí a videopohled

Skype

Na konci loňského roku Microsoft koupil Skype za 160 miliard korun a bylo tehdy otázkou času, kdy se Skype dostane i na mobilní verzi Windows. Stalo se tak koncem února tohoto roku, kdy vyšla beta verze. Počínaje dnešním dnem je ale konečně k dispozici i finální verze. Skype se tedy rozšířil na další platformu, doposud jej mohli využívat zákazníci na Symbianu, Androidu a iOS.

Aktuálně je Skype lokalizován do 19 jazyků, mezi kterými bohužel čeština chybí. Najdete jej klasicky ke stažení na Marketplace.

V redakci jsme pro vás aplikaci vyzkoušeli na Nokii Lumia 710. Běh aplikace je svižný, nedochází k nečekaným pádům. V nabídce jsou běžné funkce jako chatování, hlasové hovory, ale i videohovory. Pokud nemáte přední kamerku, použije se alespoň ta na zádech telefonu. Stejně tak můžete vyhledávat a přidávat nové kontakty.

Z počátku jsme měli aplikaci za zlé, že oproti ostatním platformám neumí třídit seznam kontaktů. Poku vás ale napadne dotknout se miniaturního nápisu ALL pod nadpisem contacts, nabídne aplikace kýženou možnost zobrazit si pouze kontakty, které jsou online nebo ty z paměti telefonu.

S nabitým kreditem můžete volat i na pevnou linku. Provoz Skypu je možný jak v mobilních sítích 2G, 3G či 4G, pro lepší kvalitu se však doporučuje používat bezdrátové Wi-Fi. Asi největší slabinou Skypu pro Windows Phone je nemožnost použití na pozadí. Jakmile tedy ze Skypu odejdete, nic vám nepřijde, nefungují totiž push notifikace, nijak se neanimuje ani dlaždice. O žádném hovoru nebo volání se tak nedozvíte do té doby, než opět do aplikace vstoupíte, což použití poměrně degraduje. Řešení je o to více zarážející uvědomíme-li si, že ostatní (nejen) IM programy v tomto problém nemají a uživatele na Windows Phone informují i tehdy, když aplikace není spuštěná v popředí.

Skype 1.0 pro Windows Phone

Stáhnete si do svého telefonu s Windows Phone Skype? Pokud ano, určitě nám dejte do diskuze vědět, jak vám funguje a jak jste s aplikací spokojeni.

Zdroje: windowsphone.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Dano
Super video,ste asi najrychlejsi co mi ukazali takto krasne ako to funguje (alebo skor hapruje) v reale... Vdaka.
Mam dve otazky:
- Ked mate Skype na WP na pozadi cize v podstate nefunguje a poslete spravu dajme tomu z PC,co robi ukazovatel odoslania? Aby sme si rozumeli - na PC (aj v telefone s WM) sa mi ukazovatel "kolecko" vrti pokial sa sprava neodosle alebo dokonca neprijme.Vrti sa aj vam a sprava zostava neodoslana az pokym sa Skype na WP neprebudi a prijme ju? Lebo ak by sa prestalo kolecko vrtiet mam v tom ze spravu uz dotycny dostal a nereaguje.Ale ak by sa stale vrtelo je mi jasne ze spravu stale nedostal cize reagovat nebude a musim pockat kym k nemu sprava skutocne dorazi.Co urobi Skype na inom zariadeni ked sa vtedy pokusite o hovor? Oznami chybu alebo?
- Ako sa zobrazuje stav ked je Skype na WP na pozadi? Zostava stale pre inych online?
Na vasom teste tieto veci niesu jasne pretoze ste mali zapnute viacere zariadenia a to to skreslilo...Vzdy aspon jedno zareagovalo.
Petr
Určitě bych chtěl nějaké to video aplikací, možná i her, které by tady mohlo být třeba 1x za týden, někdy by taky neškodilo srovnání s jinými OS tak jako v toomhle videu. Za mě tedy určitě chci další videa aplikací....
Paldis
Jo jo len tak ďalej treba prinášať takéto videa novinkách len tak ďalej nech sa dari veľa zhliadnutí :-)
Dano
Vdaka za rychlu reakciu,nic menej je to snad este horsie ako som cakal...
Ono ani na WM mi niekedy nechodia spravy uplne ihned (hlavne ked mam uspaty telefon a aplikacia je uplne na pozadi vtedy to zopar sekund az minutu trva) ale toto s tym neustalym odpajanim je fakt tragedia.
Plati ako som napisal inde - multitasking na WP nieje zly (setri energiu a napriklad na obcasne prekreslenie Live Tiles je OK) ale su aplikacie ktore by mali mat povoleny aj poriadny chod na pozadi.Podla mna by to malo byt v nastaveniach aby si uzivatel urcil ci ma aplikacia slapat na pozadi poriadne.Nemusia to podporovat uplne vsetky aplikacie ale takyto typ ako je Skype rozhodne ano (RSS citacke staci aj 30 minutovy interval...).
Este raz dakujem pan redaktor,dnes som sa dozvedel za pol hodinu viac ako z tyzdenneho citania clankov o Skype na WP.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze