Skype po koupi Microsoftem míří také na Windows Phone

Odkoupení služby Skype už je nějaký ten měsíc za námi a společnost Microsoft stále neurčila konkrétní datum integrace služby do systému Windows Phone. Prozatím víme o zařazení aplikace Skype pouze do herní služby Xbox Live a systému Windows 8, na výstavě CES ale konečně padlo slovo i o mobilních zařízeních.

Během rozhovoru to prozradil viceprezident produktu Skype, Rick Osterloh, který dodal, že „divize Microsoftu v současné době pracuje na produktu pro Windows Phone, co se brzy objeví na trhu.“

Jsou tu však dvě možné cesty. Prozatím se předpokládá vydání integrované verze programu Skype s další verzí operačního systému Windows Phone přezdívané Apollo, jehož se dočkáme o něco později v letošním roce. Prozatím ale Microsoftu nic nebrání uvolnit novější Skype jakožto samostatnou aplikaci, která by možná i pomohla vychytat zbývající bugy a chybky v kódu.

Přesné datum, kdy se Skype objeví v aktivní podobě, bohužel známo není. Microsoft slibuje službu už pěkně dlouhou dobu, její objevení na trhu se však vždy odkládalo. Vezmeme-li ale v úvahu, že je výstava MWC takřka za rohem a Microsoft slibuje rychlý vývoj, je dost možné, že se finálního představení aplikace dočkáme právě v Barceloně.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze