Potvrzeno: Microsoft s Windows 10 pohřbí Internet Explorer

5

Dny slávy (pokud o tom lze v tomto smyslu mluvit) značky Internet Explorer jsou sečteny. Spekulace, které se vyrojily po představení projektu Spartan, potvrdil v pondělí na konferenci Microsoft Convergence šéf marketingu Microsoftu Chris Capossela. Firma podle jeho slov v současnosti pracuje na novém jméně a značce.

„Nyní zkoumáme, jakou novou značku nebo nové jméno by mohl mít náš prohlížeč ve Windows 10,“ řekl Capossela. Internet Explorer bude sice stále přítomen v některých verzích Windows 10 především kvůli podnikové kompatibilitě, ale výchozím prohlížečem bude ten, který je dnes znám pod kódovým jménem Spartan.

Project Spartan

TIP: Microsoft potvrzuje, že Project Spartan nahradí IE na smartphonech

Microsoft se již řadu let snaží setřást negativní pověst, která se nabalila na Internet Explorer. Ten většina uživatelů vnímá jako zastaralý a pomalý prohlížeč, a to i přes řadu aktualizací a vylepšení. Poté, co v prosinci opustil Microsoft Dean Hachamovitch – bývalý šéf Internet Exploreru, který na jeho vývoj dohlížel více než 10 let, se zdá, že nastává nová éra internetového prohlížeče od Microsoftu, který tak přistupuje k další výrazné změně a ukazuje, jak silně se v poslední době redmondský gigant mění.

Zdroje: theverge.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
lordr
Ano, IE byl opravdu slavný a nejen v té pejorativní rovině. . V době kdy přišel IE6, prakticky smetl veškerou konkurenci. Ale to vy už asi nepamatujete :-)
ecube
no od Windows 8 bol IE zase celkom slusne pouzitelny a IE 11 je moj primarny browser slape anjrychlejsie na mojom nie najnovsom stroji napr.... a z podporou standardou to tiez nieje az take zle, v kazdom pripade som velmi zvedavy na spartan :)
tom2844
Chrome, Firefox, Safari,...

A jaké bude nové jméno ve W10? Napadá mě...
- Microsoft Edge - zachová Ečko ikonu,
- Microsoft Explorer - to asi ne, Explorer je i Průzkumník Windows
- Zune - z historie, ale spojeno s neúspěchem,
- nějaký NASA/sci-fi film /StarTrek, Blade Runner,a pod.)název?
- jméno z Xbox hry, co jde ke Cortaně
- něco použitelného od Nokie za slovo? Slovo Lumia už mají...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze