Microsoft potvrzuje, že Project Spartan nahradí IE na smartphonech

29

Společnost Microsoft oficiálně potvrdila, že v mobilním operačním systému Windows 10 bude Internet Explorer nahrazen prohlížečem s označením Project Spartan. Současná verze Windows 10 Technical Preview sice Project Spartan ještě neobsahuje, vnitřnosti IE jsou však založeny právě na prohlížeči Project Spartan.

Projekt Spartan, vývojová fáze nového internetové prohlížeče Microsoftu, byl blíže odhalen zhruba před třemi týdny na konferenci, kde došlo k dalšímu představování nových Windows 10. Nový prohlížeč by měl napravit reputaci Internet Exploreru, přinést integraci Cortany, aktualizaci skrze obchod s aplikacemi nebo možnost přidávat komentáře k textu přímo na webové stránce. Nedávno se spekulovalo nad jeho finálním názvem, jeden z možných návrhů je Internet Explorer Edge, zatím se však jedná pouze o spekulace.

Project Spartan

Úplnou novinkou je však oficiálně potvrzená informace, že Project Spartan bude součástí mobilních zařízení s mobilním operačním systémem Windows 10, kde nahradí dosavadní Internet Explorer. Současná verze Windows 10 Technical Preview sice Project Spartan ještě neobsahuje, vnitřnosti IE jsou však založeny právě na prohlížeči Project Spartan. Microsoft tak bude testovat odezvu uživatelů.

Zdroje: blogs.msdn.com

Diskuze ke článku
Motorka
Spartan je dobre jmeno, Edge zni blbe
Ahmed Nakhadi
Ahmed Nakhadi
Vnitřnosti Spartanu jsou založeny na IE, ne opačně. Nemůžete založit něco co vyvinete až za několik let :D
kujo
Zajímá to ještě někoho?:-D Tržní podíl WP je tak malý, že to stejně do dvou let Microsoft ukončí.
David
Navíc i Samsung jde s novými mobily s operačním systémem WP ;-) Aby jste se dřív androiďáci nedivily, že systém android padne a WP půjde nahoru :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze