Microsoft uvolňuje vývojářskou verzi Internet Exploreru

15

Internet Explorer patři mezi jedny z nejpoužívanějších a především nejznámějších prohlížečů vůbec. Mimo jiné je znám i pro nespolehlivost a nestabilitu starých verzí tohoto prohlížeče. A jelikož ani u „populárního“ IÉčka se vývoj nezastavuje, vydal Microsoft vývojářskou verzi, která naznačuje novinky, jenž se objeví právě v nové verzi.

S příchodem Windows 8.1 přišel i nový Internet Explorer, aktuálně ve verzi 11. Ovšem Microsoft nechce znovu zaspat dobu a vydal novou beta verzi svého prohlížeče, kterou nazval „Internet Explorer Developer Channel“. Ta přichází s mnoha vylepšeními a naznačuje to, jak by mohl vypadat Internet Explorer 12.

Internet Explorer Developer Channel

Prostředí aplikace se prakticky nezměnilo, vše zůstalo při starém, tedy alespoň v prostředí plochy, pro prostředí Modern UI zatím není nová verze dostupná. K největším změnám došlo ve vývojářských nástrojích dostupných pod klávesou F12. Aktuálně je možné sledovat spotřebu operační paměti u určitých webových stránek, sledovat odezvu stránek a odstraňovat zpomalující prvky. To však není všechno, Microsoft vylepšil podporu WebGL, které je nyní rychlejší než u starší verze prohlížeče.

Dále byla implantována podpora Gamepad API, která umožní použití prohlížeče s herním ovladačem, jedná se především o hry v internetovém prohlížeči, kterých je čím dál více. Fakt, že tato verze prohlížeče není určena pro běžné použití, naznačuje i to, že běží v uzavřeném virtualizovaném sandboxovém prostředí, které zprostředkovává Microsoft App-V. Taktéž nesmíme zapomenout podotknout, že i po instalaci Internet Explorer Developer Channel bude bez problému možné spustit starší verzi prohlížeče. Vývojářská verze IE je dostupná pro Windows 7 s SP1 a Windows 8.1 a to i v češtině. Při používání prohlížeče si však dávejte pozor na to, co děláte, prohlížeč je totiž občas nestabilní.

Zdroje: blogs.msdn.com, neowin.net

Diskuze ke článku
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Vždyť je to odpad IE a za tím si budu stát :D
kubik393
Bude už konečně umět synchronizaci záložek mezi počítači? Když už se používá LiveID, proč s ním nesváží i synchronizaci obsahu jako to má Chrome? Až to bude IE umět, budu ho klidně používat jako jediný a primární prohlížeč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze