Internet Explorer Edge? Jeden z možných názvů prohlížeče Spartan

5

Microsoft letos oficiálně uvede zbrusu nové Windows 10, které budou obsahovat i nový internetový prohlížeč. Tomu se v současnosti říká projekt Spartan, avšak finální název bude odlišný. Ve hře je údajně hned několik možných variant.

Projekt Spartan, což je vývojová fáze nového internetové prohlížeče Microsoftu, byl blíže odhalen v minulém týdnu na konferenci, kde došlo k dalšímu představování nových Windows 10. Nový prohlížeč by měl napravit reputaci Internet Exploreru, přinést integraci Cortany, aktualizaci skrze obchod s aplikacemi nebo možnost přidávat komentáře k textu přímo na webové stránce. Otazníky prozatím visí především na finálním názvem. Spekulovalo se, že se Microsoft bude chtít odpoutat od jména Internet Explorer.

TIP! Windows 10: notifikační centrum, Cortana a další novinky

Spartan

Nyní se však objevují informace, že spojení Internet Explorer by nemuselo zůstat historií. Mezi možnými názvy se nachází Entourage, Elixa, Evo, Evex, Endeavor a Edge. Všechny názvy by se však mohly pojit také s variantami Microsoft, IE nebo Internet Explorer. Ve výsledku by se projekt Spartan mohl jmenovat například Microsoft Elixa, IE Evex nebo Internet Expolorer Edge. Jelikož jde o spekulace, je možné, že se Microsoft přikloní ke zcela jinému názvu.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
TJ
Pochybujem, ľudia nemajú radi názov IE, lepší marketing je fresh start.
DNA
Souhlasim, ale Spartan je příšerný název..
anonym
Kdy zhruba bude? Az bude predstavena finalni veze systemu nebo v nekterych z bližších aktualizaci?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze