Microsoft ukončí podporu starých verzí IE 12. ledna 2016

7

Internet Explorer je bezesporu jeden z nejpoužívanějších internetových prohlížečů, který je již ve své 11. verzi. Vzhledem k tomu, že staré verze prohlížeče nebyly zrovna použitelné, je IÉčko častým terčem posměchů a různých narážek, a právě ty staré verze už nechce Microsoft dále podporovat.

Pokud jste uživateli Internet Exploreru ve verzi 8, 9 nebo 10, tak právě vám Microsoft ukončí podporu internetového prohlížeče 12. ledna 2016. Zdá se, že je to daleko, ale čas uteče jako voda a podpory bude konec. Ze strany Redmondu je logické, že ukončí podporu, jednak mu to bere prostředky na vývoj, které může použít jinde a za druhé chce donutit uživatele k přechodu na novější verzi, která je mnohem stabilnější.

Vývojářská verze prohlížeče IE

Problémem Internet Exploreru je jeho špatná pověst, za kterou můžou především verze 6, 7 a 8, protože nejen, že nebyly příliš stabilní, ale ani bezpečné a rychlé. Nejnovější 11. verze tímto netrpí, jedná se o moderní prohlížeč, který je bezpečný, má rychlé reakce a koneckonců je i stabilní, jen ta identifikace by mohla být lepší. Výhodou je bezesporu napojení na ekosystém Microsoftu, díky čemuž si můžete synchronizovat hesla mezi zařízeními, ovšem to jen s Windows 8 a vyššími.

Zdroje: wpcentral.com, blogs.msdn.com

Diskuze ke článku
Jeho Vista
Pro mně je to jen další potvrzení, že Microsoftu se nedá důvěřovat. Původně totiž bylo ohlášeno, že každá verze IE bude podporována po celou dobu podpory hlavního produktu. V případě Vista je to IE7 a IE8. Teď to Microsoft změnil. I tohle je jeden z důvodů, proč bych nešel do Windows Phone. Abych se pak týden po jeho koupi třeba nedočetl, že Microsoft jej přestane další týden podporovat.
Oky
Mozzila Firefox:3
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Podporu starších verzií mali ukončiť už veľmi, ale skutočne veľmi dávno. Nechápem, na čo to idú držať pri živote ešte do roku 2016 ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze