Microsoft Surface Earbuds vás nejenom pobaví, ale pomohou i v práci

6
Microsoft Surface Earbuds vás nejenom pobaví, ale pomohou i v práci
  • Microsoft představil svoje zcela bezdrátová sluchátka
  • Mají vydržet 24 hodin na jedno nabití
  • Kromě obvyklých funkcí nabídnou i integraci s Microsoft Office

Do řady Surface nepatří jenom notebooky nebo jiné počítače, ale i celá řada příslušenství, které s nimi můžete propojit. Loni Microsoft ukázal, jak si představuje velká sluchátka okolo uší a dnes se zaměřil na opačnou část spektra – sluchátka do uší, která se zcela obejdou bez kabelů.

Microsoft Surface Earbuds

Princip je podobný jako u konkurence. Sluchátka uložíte do krabičky, která slouží nejenom jako transportní pouzdro, ale i pro nabíjení. Na jedno nabití se máte dostat až k 24 hodinám, ale patrně se jedná o údaj s dobíjením z krabičky.

Designově si je však nejspíše s žádnou jinou značkou nespletete a je pro ně charakteristický velký kruh, který vyplňuje značnou část boltce. Každé sluchátko je vybaveno dvojicí mikrofonů, což má sloužit k odfiltrování okolních zvuků, pokud právě hovoříte.

Microsoft Surface Earbuds

Na každém sluchátku jsou dotykové senzory. Asi vás nepřekvapí, že s nimi můžete provádět jednoduché ovládání telefonu, například přijmout hovor nebo přeskočit přehrávanou skladbu. K dispozici mají být i rozšířené příkazy pro Spotify, kvůli kterému už teď prý nebudete muset vytahovat telefon z kapsy.

Microsoft Surface Earbuds

Sluchátka coby pomocník s Office

Všechno výše popsané už jsme v mnoha obměnách viděli u konkurence. Čím se však Surface Earbuds odlišují, je integrace s kancelářským balíkem Office. Kupříkladu v PowerPointu můžete ke své prezentaci přidat titulky v reálném čase. Ty vznikají pomocí cloudových služeb Azure. Není to jen pomůcka pro neslyšící, ale také lze přepnout jazyk, a udělat tak svoji prezentaci přístupnější pro ty, kteří nemluví stejným jazykem jako vy. Prozatím je k dispozici 60 jazyků. Ze sluchátek můžete také ovládat přepínání jednotlivých snímků prezentace.

Microsoft Surface Earbuds

Cenu stanovil Microsoft na 249 dolarů, což při započtení českých daní znamená asi 7 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Hrachovec
Dobrý puky :-D
Zog
Bože to je hnus
Nik
Te obstarozni bloncce na uvodni fotce... vylozene sedi.
Joe Black
Joe Black
Nevím jak Vás ale mě teda rozhodně pobavily.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze