Microsoft prý už testuje svůj vlastní smartphone

6

O smartphonu přímo z dílen Microsoftu se šušká už nějaký ten pátek, takže není s podivem, že zdroje webu Wall Street Journal prozrazují další kousky informací. Podle nich Microsoft už pilně testuje svůj vlastní smartphone ve spolupráci s asijskými dodavateli hardwaru. Microsoft informaci samozřejmě nijak nepotvrdil.

Bližší detaily nejsou známy, ačkoliv se tvrdí, že je vývoj už v hlubším stádiu a nejedná se tedy pouze o nákresy a návrhy, jak se původně předpokládalo. Že by tedy za nedávným únikem fotek údajného smartphonu Surface něco bylo?

Microsoft se v současné době soustředí na marketingové tlačení systémů Windows 8 a Windows Phone 8, stejně jako podporu spolupracujících výrobců, jako jsou Nokia či HTC. Uvedl rovněž svůj první vlastní tablet - Microsoft Surface. Pokud tedy má ve vývoji svůj vlastní smartphone, nejspíše jej neuvidíme v letošním roce, pokud vůbec. Stále přibývající informace však naznačují, že by se v zákulisí přece jen mohlo něco dít. To by však byla rána pro současné výrobce, zejména pro Nokii, jejíž budoucnost závisí na dobrých prodejích telefonů s Windows Phone 8. Každý další konkurent, navíc přímo od Microsoftu, by mohl znamenat čáru přes rozpočet.

Zdroje: online.wsj.com

Diskuze ke článku
b@rsuk
Upadek Nokie, ktera chybne vse vsadila na Microsoft, ktery to ted veme do vlastnich rukou, Nokii vsak dle meho uz nezachrani nic. Obrovske chyby v minulosti i v soucasnosti, spojeni s MS nesvedci ani HTC, to co veme Redmondsky gigant do rukou, vzdy skonci nedobre. Nokia se mela v minulosti vydat vlastni cestou, spojeni s Microsoftem jeji propadak uz nevytahne.
vio
osobne si nemyslim zeby smartphone od MS nejako podkopal uz tak pekne sa potapajucu Nokiu a inych vyrobcov telefonov s WP....ak MS prestavi vlastny telefon tak sa bude snazit o podobny obchodny model ako Apple...proste jeden highendovy model za cca rok za high end cenu :-)
Aloha
Ja nevim co by se meli ostatni vyrobci co rozcilovat tak proste vyrobim lepsi telefon a nemuzu mit problem. Lumia 920 je moc pekny kus HW ale bohuzel to Nokia zabila vahou, nebyt te tak si ho koupim bez rozmysleni, takhle spis premyslim ze pockam az vydaji neco lehciho.
Guli
To Aloha: Ja zase mam radsi tezsi mobily (napr. jako iphone), potom mi prijde, ze nedrzim nejaky plastovy smejd a mam dobry pocit z konstrukce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze