Windows 10 Mobile stále nepředehnala Windows Phone 8.1

36

K dispozici jsou nové statistiky o používání mobilních operačních systémů a telefonů od Microsoftu za měsíc červenec. Ty potvrzují zprávy, že Windows 10 Mobile stále ještě nepředehnal rozšířený Windows Phone 8.1.

Windows 10 Mobile

TIP: Apple vydal iOS 10 Beta 3. Co přináší nového? (video)

Společnost AdDuplex zveřejnila statistiky za tento měsíc. Podle těchto údajů je nejnovější operační systém od Microsoftu stále na méně než 12 % zařízení, přesněji na 11,9 % telefonů se systémem Windows.

Starší Windows Phone 8.1 stále běží na převážném počtu Windows telefonů, a to na 79,1 %, přičemž Windows Phone 8 je na 7,2 %. Situace se tedy od minulého měsíce výrazně nezměnila a Microsoft jistě předpokládal větší úspěch rozšiřování systému mezi uživatele.

Zajímavé jsou také statistiky o nejpoužívanějších Windows telefonech, jimž vládne Lumia 535 s podílem 12,5 %. Následuje Lumia 520 s 11,3% podílem. Hned za nimi je Lumia 640 s 8,9 % a Lumia 630 s 8,6 %.

Zdroje: mspoweruser.com, slideshare.net

Diskuze ke článku
Rob
Se nemůže nikdo divit. Aktualizace není automaticky, musí se povolit pres aplikaci a 90% lidi ani neví ze se na desítky da aktualizovat a většina z nich ani nemá potuchy ze už nějaký desítky sou. A nez aby někdo koupil 550 a 650 radši koupi 640 /XL.
Anonymní jméno
A druhá vec je, že na celkom dosť mobilov update na 10 nie je dostupný kvôli slabému hardwaru... Alebo kvôli lenivosti Microsoftu? :)
mir
Android 6 stale nepřekonal petku a uz tu bude sedmička. Co tam mate dal?
argo
Musí bejt hlavně k tomu updatu důvod. Většina radši zůstane u perfektně vyladěnejch 8.1 než aby se třeba nervovala s nedodělanýma 10, který stejně nenabízí vůbec nic navíc. Jediný plus je že na ně "vychází" aplikace, ovšem opět většinou pouze nějaký plívy a náhražky oblíbených app z konkurence.. jak je u WP zvykem. Další věc je (jak už tu někdo píše) styl updatu přes nějakou stupidní aplikaci o kterej spousta běžnejch uživatelů nemá ponětí. Já osobně počkám na anniversary update, pak možná bude mít smysl updatovat. Jinak zůstávám na 8.1 dokud to půjde. A pak asi Ahoj WP.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze